fbpx

Българче обра наградите на международен музикален фестивал в Италия

реклама

9-годишно българско момиче обра наградите на международен фестивал в Италия, предава Бтв. Как София Иванова съчетава оперното пеене, флейтата, училището и игрите?

Софи среща музиката когато е на 4 години и родителите ѝ я записват в хор. Впоследствие решава да свири на флейта. „Аз исках да свиря на флейта, въпреки че не знаех какво значи това и мама все казваше „пиано, ще ти бъде по-лесно после”, обаче аз исках флейта”, спомня си тя.

Сега ще е в четвърти клас в Музикалното училище във Варна. Свиренето на флейта се оказва ключът към възможността да развие таланта си и в пеенето – изумително за ранната ѝ възраст – в оперното пеене. Казва, че еднакво обича и да пее, и да свири. „Аз вечно вкъщи си пея нещо, подсвирквам си, когато съм свободна и не правя нищо, свиря”, казва София.

Преподавателите ѝ признават, че е истинско богатство съчетанието на няколко музикални таланта.

Понякога пише и стихове, които после превръща и в песни. Когато е на 6 години, записва първия си клип. Зад гърба си вече има няколко, сред които и изпълнение на стара българска народна песен.

реклама

Наскоро Софи впечатли журито и публиката на фестивала „Ле Стеле ди Гарда” в Италия, явявайки се в три категории – флейта, класическо и поп пеене. Така получи специалната награда „Гран при”.

Софи прекарва поне по два часа на ден в свирене и пеене. През лятото репетира в залата на Радио Варна, изнася концерти и вече се готви за следващото предизвикателство – конкурс във Франкфурт.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Дават по 500 английски лири на заразени, които спазват карантината

реклама Снимка pixabay Плащането на хората за самоизолация може да струва на правителството до 453 милиона британски лири на седмица, което е 12 пъти повече от стойността на сегашните схеми за финансова подкрепа, се казва още в документа. Кабинетът също така иска да овласти полицията да проследява нарушителите на карантината, …

Новини
Какво трябва да знаем при извозването на опасни товари?

реклама Почти навсякъде ние се намираме в близост до опасни отпадъци, понякога дори и без да подозираме. Много субстанции, вредни и токсични за природата, избухливи, запалими и други, могат да нанесат тежки материални щети, наранявания или натравяния, ако не се обезвреждат правилно. Това могат да са, например, офис техника, батерии, …

Новини
Лиляна Павлова: Очакват се до 800 милиона евро ново финансиране за малки и средни предприятия

реклама Снимка профил ФБ Това обяви вицепрезидентът на ЕИФ Лиляна Павлова в социалната мрежа. Министерството на икономиката на Република България и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) се договориха да засилят мерките, помагащи на малкия бизнес да овладее въздействието на кризата COVID-19, като използва приходи от инициативата JEREMIE, която беше съфинансирана от …