fbpx

Българска болнична асоциация: Държавата да плаща пълни осигуровки на всички осигурени от нея

външна реклама

Държавата да плаща в пълен размер осигуровките на всички осигурени от от нея, предлагат от Българска болнична асоциация. Това е основното предложение, което ще отправят към премиера Бойко Борисов, преди старта на обсъждането на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2020 г.

Седмица по-рано болничните организации настояха да се възстановят основните принципи на солидарност и справедливост и задължението всеки българин да заплаща здравната си осигуровка в определения размер – 8%, а за категориите български граждани, осигурявани от държавата, Републиканският бюджет да внася на 12 равни месечни вноски пълния им размер както всички останали граждани.

Предварителните им разчети сочат, че така приходите за здраве ще се увеличат с над 1 млрд. лева. „Това ще промени финансовата макрорамка на бюджета за здраве, ще премахне неравнопоставеността на българските пациенти и ще доближи финансирането на болничната медицинска помощ до реалните й стойности“, съобщиха от асоциацията.

външна реклама

Пред Bulgaria On AIR председателят на Българската болнична асоциация Свилена Димитрова коментира, че желанието на всички е водеща тема в дискусиите да е качеството на здравните услуги. „Винаги слагаме акцент на финансирането, а водещо трябва да е именно качеството“, заяви Димитрова.

Тя уточни, че болничните организации винаги са се противопоставяли на делението на частни и общински болници, защото всички трябва да гледат в обща посока. „В годините сме видели много модели и опити за реформи от кабинети. Важно е на експертно ниво да се вземе правилно решение. Сигурни сме, че здравеопазването е недофинансирано от държавата“, коментира още Свилена Димитрова и посочи, че подходът, който предлагат е солидарен.

„В България няма правилно остойностяване на клиничните пътеки. Ние предложихме модел, който е работещ във Великобритания. Поканата за среща с премиера беше единна от всички болници. Медицинските специалисти в България трябва да получават достойни възнаграждения“, обобщи тя.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Семейство англичани кръстиха бебето си на овена Райко

външна реклама Снимка pixabay Фермата приют във великотърновското село Хотница е събрала много и разнообразни животни, като целта е добруването на обитателите, както и срещите на децата с тях. Стопаните се радват на огромен интерес, те посрещат дори групи с деца и скаутски клубове. Редовни посетители на фермата са семейство …

Новини
MeteoBalkans: Снежни Коледа и Нова година

външна реклама Снимка pixabay Ноември бележи последни топли дни на тази година. С настъпването на новия месец температурите падат и на много места дъждът ще преминава в сняг. През първата десетдневка от декември средните месечни температури се очаква да бъдат около и над климатичните норми, сочат данните на MeteoBalkans. външна …

Незабавни статии
Рачков и Мария Игнатова отново заедно

външна реклама Кадри видео Нова ТВ Любими на зрителите предавания, издържали дълги години на екран припомни снощи Рачков в „Забраненото шоу на Рачков“. Доста от тях са отдавна свалени от екран и малко хора, най-вече по-възрастните ги помнят, както и емоциите, които предизвикваха те. Ефира преди време бе наситен с …