България с най-ниското почасово заплащане в ЕС

Новини
1

Това показва проучване на Евростат

Най-ниското почасово заплащане за своя труд в рамките на целия ЕС получаваме в България, сочи последното проучване на Евростат, съобщи Burgasinfo.

Данните показват, че средно взимаме по 3,5 евро на час, а непосредствено преди нас са румънците, които работят за 4,2 евро. През 2011 г. най-високи почасови разходи за труд са отчетени в Белгия, където местните жители се потят за 39,3 евро на час, Дания – 38,6 евро на час, Франция – 34,2 евро на час, Люксембург – 33,7 евро на час, Холандия – 31,1 евро на час и Германия – 30,1 евро на час. Освен в България и Румъния , най-ниско е заплащането в Литва (5,5 евро за час) и Латвия (5,9 евро).

Според публикуваните в НСИ разчети за 2010 г., усреднените разходи на работодателя за труд за един отработен час са 7 лева за наетите лица в обществения сектор и 5,13 лева – в частния сектор. От икономическите дейности най-добре са заплатени хората, работещи в производството и разпределението на топлинна и електрическа енергия. Те получават по 18 лева на час.

Работещите в добивната промишленост получават по 16 лева на час, служителите във финансовия и застрахователен сектор – по 13 лева на час, а работещите в транспорта и съобщенията – по 8 лева на час, показват данните на НСИ. Статистиката сочи, че най-ниско у нас са заплатени служителите в административния и спомагателен сектор – по 2,72 лева на час.

loading...

И това не е вярно ,защото надниците на масовия българин за 8ч раб.ден е 20,25,30лв и то почти винаги раб.ден е минимум 10ч ,така че дори 3,5 евро на час е ПОРЕДНАТА ЛЪЖА !

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Любо Пенев: Футболът ни гние, трябва да се прочисти от недосегаемите

Бъдете сигурни, че ние продължаваме битката. Радваме се, че най-после има размърдване по отношение на управлението на БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ. Но по-добре късно, отколкото никога. Това написа бившият кандидат за президент на БФС – Любослав Пенев във  Фейсбук. „Преди година и половина ние казахме, че тези хора не могат да управляват …

Новини
Екип на американските ВВС идва у нас във връзка с обучението на новите Ф-16

Екип на американските Военновъздушни сили идва в България следващата седмица, за да бъдат обсъдени възможностите за обучение на новите изтребители Ф-16 в авиобазата „Граф Игнатиево“. ,,Ще обсъждаме критериите, изискванията, възможностите, схемата за обучение на летателния и на инженерно-техническия състав. През ноември месец очакваме втори екип, логистичен, отново от ВВС на …

Новини
Изказванията на Борисов за Сирия посрещнати със задоволство в Турция

Седмица след като Турция предприе третата си военна операция в северната част на Сирия, този път западно от река Ефрат, тревогите във връзка със създалата се усложнена ситуация станаха причина за извънредно събиране на Съвета по сигурността към Министерския съвет, пише www.dnes.bg. Според турският посланик в София Н. Пр. Хасан …