fbpx

България победи световния шампион

снимка: FIVB

Женският ни национален отбор по волейбол записа втора поредна победа в Лигата на нациите. В среща от 13-ия кръг, играна в китайския град Нингбо, българките надиграха световния шампион Сърбия с 3:1 (21:25, 25:21, 25:17, 25:23, предаде bTV.

В първия гейм двата тима показаха напълно равностоен волейбол, но в края му сръбкините бяха по-концентрирани и със серия от 5:1 точки успяха да го спечелят с 25:21.

Втората част започна малко по-добре за съперничките ни, които до средата на гейма имаха преднина от 3 точки. Момичетата на треньора Иван Петков попаднаха в трудна ситуация, изоставайки с 15:19, но успяха да намерят ритъма в играта си и преобърнаха хода на срещата. България спечели 10 от следващите 12 разигравания, за да изравни резултата в геймовете.

Това даде сериозно самочувствие на „лъвиците“ и след 25:17 в третия гейм те поведоха с 2:1.

Четвъртият гейм започна фантастично за българския тим, който поведе с 8:0 точки. Сърбия намали изоставането си до 9:13, но с това три поредни точки България се оттегли на втората техническа пауза с преднина от 7 точки при 16:9. До края на двубоя българките нямаха трудности да запазят аванса си, въпреки финалния щурм на съперника, който отрази 4 последователни мачбола.

За Сърбия загубата е пета поредна. В класирането отборът заема 10-о място с 15 точки. България е на предпоследното 15-о място със 7 точки, но два кръга преди края е без шансове да се спаси от изпадане.

Нася Димитрова и Мирослава Паскова завършиха с по 15 точки за успеха на България, а Гергана Димитрова прибави 14.

За Сърбия Катарина Лазович и Милица Кубура бяха най-резултатни с по 16 точки, докато Мая Савич и Сара Лозо прибавиха по 11.

В сряда предстои предпоследната среща за България в турнира, в която момичетата на Иван Петков срещат домакина Китай. Сърбия пък ще играе с Германия.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!