БСП към Борисов: В България няма нито една цяла магистрала, има само части от магистрали

Новини
4

Днес, на 16 август трябваше да стартира прослувутата тол система. АПИ трябваше да събира пари и да ремонтира пътищата, но това естествено не се случи.
Това каза на пресконференция депутатът от БСП Георги Свиленски, съобщава Novini.bg. „Какво констатираме днес обаче? Вместо българите да пътуват по нормални магистрали и пътища, те отново си хабят нервите. В България магистрали няма. Има части само части от магистрали и това трябва вече да е ясно на всички. Има уж една магистрала до морето, на която почти навсякъде обаче има ограничения от 90 км/ч и така със сигурност не можем да говорим за магистрала.

Другата магистрала, която трябва да ни води към Бяло море, пък изгоря и вече 4 дни слушаме и гледаме как всички институции си прехвърлят топката и вината – АПИ на общината, общината на някоя друга институция. Зад всички тези проблеми стои едно единствено лице – премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов.

Някой трябва да понесе отговорност и това е министър-председателят, защото всички тези, които слушаме как се обвиняват взаимно за пожара на „Струма“, са му подчинени и са назначени лично от него.

Имам предложение към премиера. Вместо с джипа си да вози министри на задната седалка по лъскави и измити пътища, да слезе и погледне какво има под тях – горящи сметища, вчера излезе, че под Аспаруховия мост се съхраняват стари гуми. Борисов носи отговорност за това как се строят магистралите и какво се случва с тях. Борисов не строи магистралите и това също трябва да е ясно на всички“, категоричен бе Свиленски.

„Искам да засегна и още една тема. Катастрофите в страната продължават да растат, жертвите и пострадалите по пътищата също. Какво правят управляващите за това? Вече 5 години чакаме новите закони за движението по пътищата и за движението на пътните превозни средства. От ГЕРБ най-накрая представиха тези проектозакони. Предлагам на Бойко Борисов да се запознае с тях преди да ги вкара в Министерски съвет за одобряване. В тези проектозакони се прокарват само лобистки интереси. В нито един от тези проектозакони не се защитават интересите на българските шофьори и граждани. В тях има само лобизъм“, обяви още депутатът от БСП.

loading...

Анонимен Защо не вижда като обикаля света премиера ни,какви магистрали имат хората. Какви пътища тротоари.Няма да видиш повдигнати плочки от корени на дървета чисто ,очертани пешеходни пътеки,шахти.Но май него не го интиресува това.Радва се да го потупат по рамото,ама дали ще е добре за народа?България стана като след бомбандировките. Всичко испочупено села призрачни ,градовете нито улици нито чисто незнам на какво се величае че това,онова направил.Сигорно си е сложил розави очила.

За да се строят пътища, трябват пари. За да има пари, трябва икономика, силна НАЦИОНАЛНА ИКОНОМИКА Разрушихме, Продадохме и Дарихме нашата икономика.
Софиянци крещяхя: „Кой не скача е червен“. Сега искали магистрали. Да бяхте мислили с главите си. Затова стойте си в Софията, правете катастрофи по пътищата.
Само Борисов ли е виновен? Другите политици, не са ли? Всички политице след ноември 1989 пгод. са виновни. Малко са невинните, останалите всички в кюпа на виновните.

че тя Европа даде пари но те се изкрадоха той много добре вижда какви са магистралите по света но нали трябва да крадне на дали ще доживее да си изхарчи спестените парици пък и родата му да не се надява и тя !!!!

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Слави Трифонов: Моите песни от 1996 година са актуални и днес

„Нещо много, много, много важно на вашето внимание. В петък вечер, в края на работния ден, шефката на Бюджетната комисия в Парламента Менда Стоянова вкарва поправка в Закона за БНБ. Вкарва я чрез любимия герберски похват – преходни и заключителни разпоредби. Пояснявам: Чрез преходни и заключителни разпоредби по някой закон …

Новини
Еколог: Няма да има комари през лятото, ако не завали сняг, за да могат да се размножат

Ако през зимата не вали сняг, през лятото реколтата ще е слаба и няма да има комари и други насекоми, важни за хранителната верига, съобщи „Лента“. Предупреждението отправи Кимо Сааринен, директор на института на Южна Карелия по алергии и околна среда, предава БТА. Комарите се размножават в среда, образувана от …

Новини
Прилики и разлики между настинка и грип – сравнителна таблица

Грип, остра респираторна вирусна инфекция и настинка. Какво общо имат тези понятия и как да ги различаваме правилно? Симптомите на грипа са причина да се обадите на лекар, защото това заболяване е опасно заради усложненията си. Настинките обикновено протичат по-леко и често дори не изискват употребата на лекарства, пише nauka.offnews.bg. …