БСП внесе второ писмо в АПИ с искане за анализ на пътни участъци от магистралите в лицензирана европейска лаборатория

Новини
3

БСП внесе второ писмо в Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ с искане за анализ на пътни участъци от магистралите в лицензирана европейска лаборатория. След внасянето на писмото лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че са готови да заплатят анализа и са в контакт със седем европейски лаборатории от седем различни европейски държави, съобщава БТА.

Елена Йончева уточни, че за да бъде направен анализът, е необходим отговор по Закона за достъп до информация от страна на Агенция „Пътна инфраструктура“ по 46 точки. Те се отнасят за проектните решения в части геология, геодезия, технологичен ремонт, по които са изпълнени различните видове ремонти, както и рецептите на асфалтовите смеси, сертификатите за вложени материали, протоколите и актовете по приемане на завършените строително-монтажни работи.

Анализът, за който настояват от БСП, включва участъци, строени в последните пет години или ремонтирани в този период от време от магистралите „Хемус“, „Струма“, „Тракия“, „Марица“, първокласния път Видин – Кулата и Околовръстното на София. Според Йончева тази експертиза ще покаже две неща – първо качеството на настилката и това дали пътищата са безопасни за българските граждани.

Йончева заяви, че продължават да настояват за истината за причината за тежкия пътен инцидент край Своге в края на миналото лято. Йончева изрази възмущението си, че половин година след трагичния инцидент все още няма експертиза за състоянието на пътната настилка и отговор на прокуратурата.

Йончева посочи, че тази проверка не е срещу българските строители. Тя бе категорична, че те строят качествено, стига да не им се налага да връщат около 40% от стойността на бюджета за пътната настилка към управляващите.

Дончо Атанасов, член на УС на АПИ, определи тези твърдения на Йончева като „абсурдни“ и изтъкна пред медиите, че строителите у нас строят на най-ниски цени.

Нека проверяват, стига БСП да плати разноските. Защото аз не съм съгласна да плащаме и тези разноски за чуждестранни специалисти само защото някой иска да си начеше крастата.

Схемата на изпълнението на обектите и ремонтите по европейски проекти е порочна и крайно несправедлива!Едни хора ,само защото са на властови позиции ,буквално прибират много пари, за сметка на по-доброто качество на изпълнение на дейностите.И това продължава с години!

Да научиш истината не е „начесване на крастата“, още повече, че това е в обществен интерес.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Мениджърът на Джошуа зарадва Кобрата! Задава се големия мач

Кубрат Пулев може много скоро да осъществи мечтата си и да излезе срещу Антъни Джошуа в мач за световната титла. Британецът е притежател на коланите на IBF, WBA и WBO, а българинът е претендент за първия, пише Блиц.  Джошуа ще се изправи срещу Анди Руис в Ню Йорк на 1 …

Новини
ЦИК с информация за гласоподавателите у нас и в чужбина

Централната избирателна комисия (ЦИК) информира, че в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. участие ще вземат 13 партии и 8 коалиции, регистрирали кандидатски листи, както и 6 независими кандидати. Общият брой на избирателните секции в страната по предварителен списък е 11 661, …

Новини
Прости, но ефикасни средства срещу изпотяване на краката

При топло време краката в затворените обувки се изпотяват и е възможно да отделят лоша миризма. Това се дължи на бактериите, които се размножават по-бързо при топлина и влага. На пазара се предлагат различни продукти за справяне с проблема, но е добре да знаете кои са по-ефикасните. Търсете стелки, които …

Inline
Inline