fbpx

Брилянтен анализ на Арман Бабикян: Ето трите варианта за това, което се случва сега в България

външна реклама

Сокола си чисти перата

автор: Арман Бабикян, източник: сп. „Икономист“

От Турция ни гледат Очите, от Франция – Баневи, кой знае откъде Арабаджиеви, а империята на Миню Стайков е притихнала в очакване. Откъде възникна такъв обем смелост и решителност в нашата прокуратура? За Прокопиев не споменавам, защото е нещо като дежурен по обвинения и сигурно самият той не се изненадва вече.
Едни ще кажат: „Е, нали това искахте?“. Но други с подозрение ще продължат съмненията, че причината не е във внезапно възникнала страст към справедливост, а някакво задкулисно „шоу“. В условията на призрачна прозрачност можем само да гадаем, а не да знаем. Такава ни е демокрацията.
Та, какви са хипотезите, които биха свършили работа на властта?

външна реклама

Първи вариант. Ние ловим злодеите, които изсмукаха паричките на народа. Имат вили, палати, диаманти, бентлита и са свързани с предишни изедници, а не с нас, добричките управляващи. Така ги подкарахме, та пушек се вдига, но присъди няма да вдигнем никога. Народните изедници се скриха от нас в други палати в чужбина и кроят мръсни планове да си отмъстят на „народната власт“. Например организират протести, обиждат се, като ги наречем „кресливи“, сърдят се, че има дупки по пътищата, че няма вода, че газът е скъп и се мотаме в преговорите с „Газпром“, и ей такива лоши неща. Ами това си е чист „саботаж“ на мерките на народната власт. Нещо подобно, но в по-скучен вариант се опита да каже Борисов, след като чу и ултиматума на ДПС. Но не мина номерът. Никой не се трогна. А за доказателство арестуваха и половината Агенция за българите в чужбина. Продавали/купували българи за по 5000 евро парчето. Това „родолюбиво“ дело се оказа в кошницата на ВМРО и сега патриотичният замах ще отнесе втора глава от малката кошница, в която и бездруго вече лежи главата на Симеонов.
Болшевишкият поход в гонене на богати, за които всички отдавна „знаят“, се провали. Бедните не изпитаха достатъчно наслада и любовта към властта не се върна. Но пък клатенето на правителството се усили. Дори не излезе традиционното за медиите заглавие, че „гущерът си откъсва опашката“, защото явно усещат, че Сокола си чисти задника.

Втори вариант. Предстои годишният доклад на Европейската комисия по механизма за проверка и сътрудничество. На 13 ноември, доста скоро е и трябва да се представим пред чужденците. Те вече разбраха, че корупцията и престъпността не се трогват от докладите им, защото тя е на власт. А те просто съветват властта да не прави така. Наблюдават и ни съветват повече от 10 години и резултатът е нула и по шестте показателя, но какво от това? Ние пък се грижим всяка година преди доклада и създаваме причини да пишат в документа думата „напредък“. Така можем да приемем този вариант толкова естествено, колкото смяната на сезоните в страната. Просто по това време се прави това – сеитба, жътва, есенници, арести и така нататък.

Трети вариант. Тази версия пълзи заговорнически сред така наречените „запознати“. Те са част от софийския слухопоток. Имат две предимства – живеят в София и познават Някого! Та, в тази пророческа аудитория версията е, че случващото се е част от кампания за избор на нов главен прокурор. Така се налагал образът на новия държавен обвинител, който да бъде предпочетен от народните избраници и да обнадежди самия народ, че иде Видовден. Тази легенда е базирана върху факта, че мандатът на Цацаров изтича и този лост за налагане на воля се овакантява. Разказът обикновено завършва със загадъчното „ще видиш какво ще стане“.
Накрая обикновено нищо не става, защото се налага да го свършим сами, а нас ни мързи или имаме по-важна работа (каква ли е тя?). Разбира се, арестите могат да се превърнат и в част от хазартния бизнес в България, с организиране на скромни залози на принципа „кого ще арестуват този месец“. Залози с „присъди“ няма да се приемат, защото никой в страната не е такъв идиот да заложи на това. Дори се досещам КОЙ има ноу-хау да организира това. А вие досещате ли се?

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...

ВИДОВ ДЕН НА КУКУВДЕН. ТЕЗИ СА ФАКИРИ В ЗАМАЗВАНЕТО НА ОЧИ, В ПРИСПИВАНЕТО НА ХОРСКИТЕ ДУШИ. ПЛАЩАТ НА ПОЛИЦАИ, НА УЧИТЕЛИ, НА ДОКТОРИ, НА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ /ВМЕСТО ДА ГИ СЪКРАЩАВАТ/, ДАВАТ ПАРИЧКИ НА ЕДИН ПО-РАЗШИРЕН КРЪГ АРТИСТИ, АРХЕОЛОЗИ, САМО И САМО ДА КАЖАТ ПОСЛЕ, КАКВО, НЕ ВИ ЛИ СТИГАТ? НА ПЕНСИОНЕРИТЕ СЪЩО ВДИГАТ ПЕНСИИТЕ – ПО 4, ПО 5, ПО 10 ЛВ. – ВИЕ ПЪК КАКВО ИСКАТЕ? НЕ ВИ ЛИ СТИГАТ НАИСТИНА? МНОГО ЯДЕТЕ. БЪДЕТЕ ПО-СКРОМНИ. НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА МЕЧТАЕТЕ, Я ПО-ДОБРЕ СЕ ОРИЕНТИРАЙТЕ И НЕДЕЙТЕ ДА ТЕЖИТЕ НА БЮДЖЕТА. ДА, ГОСПОДИНЕ, ДОСЕЩАМЕ СЕ КОЙ Е ТОЗИ И КАКВА НОВА „БАНЯ“ ПО КОНЦЛАГЕРИСТКИ НИ ГОТВЯТ. ВЪВ ВСЕКИ СЛУХ ИМА ДОЗА ИСТИНА. НЕ СМЕ ПРОСТИ, КАКТО ВСИЧКИ СЕ МЪЧАТ ДА ДОКАЖАТ, НО НИКОЙ НЕ НИ ЧУВА НАС.

България се намира в състояние каквото се е намирала хитлериска Германия или болшевишка Русия……………..никой не може да пипне настоящето правителство ….освен ако някой скрити фигури от бившата БКП и ДС , заедно с тези от АРМИЯТА и МВР които обслужват интересите на САЩ в България не решат да го сменят ! Българския народ е ПОРОБЕН за сетен път народ….и се намира в състояние по лошо от това когато е бил под турско робство , защото тогава не е имало възможност за тотално емигриране …..а днес всичко що е младо и образовано напуска страна …….останалите хора са възрастни без възможност за възпроизводство ! Ще дойде ден когато ще се създадат условия , изведнъж …..останалото годно население , тотално и целокупно да напусне България , по подобие на разпада на “ ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ “ ! Разбира се че всичко това е подготвяно дълги години от западния свят и наши изменници из посолствата по света ……. най-важната част от случващото се беше че РУСИЯ беше подложена на същото …..и за да се спаси , ТЯ , самата ….ни изостави …НАС….Украйна …..Чехословакия Унгария …дори изостави Сърбия на САЩ да я бомбардират точно както през втората световна ! ……..днес отново не ни искат …………………………..движущата сила на всичко това е световния ционизъм със своята пета колона във всяка държава !………….или намираме сили хора и ресурси да сложим началото чрез народно освободителна кървава война …..или с БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС е свършено вовеки веков

Защо ли пиш
еш с главни букви, много си убедителна така!

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Днес рожден ден празнува Волен Сидеров

външна реклама Роден е в Ямбол през 1956 г. Има по-голям брат доц. д-р Пламен Сидеров, математик, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“. Сидеров завършва Техникума по полиграфия и фотография в София. Преди 1989 г. работи като фотограф в Националния музей за литература в София. Народен представител в 40, 41, …

Новини
„Росенец“ вече официално е плаж

външна реклама Снимка ФБ След като Министерството на туризма констатира през миналата година, че пясъчната ивица в „Росенец“, в непосредствена близост до т. нар. летни сараи, е плаж, Агенцията по кадастър извърши замервания и изготви специализирана карта за морски плаж. Плажът в „Росенец“, за който имаше масов протест през миналото …

Новини
ДПС няма да подкрепи кабинет на партиите, загубили изборите

външна реклама Кадър видео Нова ТВ ДПС имахме възможност още вечерта след изборите да изразим нашата оценка за изборите. Ние разчитаме вота на българите като ясно изразена воля за промяна. Да спрем омразата, разделението, арогантността в политиката. Да възстановим политическата нормалност, демокрацията в България и да дадем рестарт на държавността. …