fbpx

Брекзит стимулира британците да търсят имоти у нас

Investor.bg

След развода с ЕС британските граждани ще купуват къщи, след като регистрират фирма

Британци, които живеят у нас, се притесняват от предстоящия Брекзит. Не знаят как ще плащат за здраве и мислят, че пътуванията за тях ще са по-трудни. В същото време е повишено търсенето на имоти у нас от британски граждани, съобщи БНТ.

Семейство Труди Грейвс и Мик Купър живеят близо до Видин. В България са повече от десет години. С наближаването на 2019-та година бъдещето за тях става по-неясно.

„Преди 6 месеца беше ясно, че ще има споразумение с Европейския съюз и всичко ще бъде наред, но сега не знам какво ще се случи“, казва Мик Купър.

„Свободното движение на хората ще бъде затруднено и това ще попречи на нашите деца да ни посещават. Смятам, че това ще е проблем за нас“, отбелязва съпругата му.

Като граждани на страна членка на Европейския съюз сега Нийл и Труди ползват европейска здравна карта. Опасенията им са, че вече ще трябва да плащат допълнително за здраве.

„След Брекзита ще ни се наложи да си заплащаме, за да отидем на лекар и ще трябва да заделим някакви пари специално за такива грижи“, коментира Труди Грейвс.

Мик Купър има малък бизнес у нас и разчита на доставки от Острова. Англичанинът плаща в България всички дължими социални и здравни осигуровки.

„Като се завърна отново в Англия не знам как ще се наредят нещата, защото нямам медицинска осигуровка там. Не знам дали ще бъде възможно да се прехвърлят суми за здравна грижа“, пита се той.

Заради оттеглянето на Великобритания от Евросъюза, търсеното на имоти у нас от жители на Обединеното кралство се е увеличило.

Стефан Филаретов, мениджър в агенция за недвижими имоти, отбелязва: „Те искат да закупят имоти, защото имат възможност в момента да го направят като физически лица. След като напуснат, с Брекзита ще трябва по стария начин да си регистрират българска фирма и чрез тази фирма да си закупят имот или имоти“.

Има британци като Нийл и Труди, които обмислят да кандидатстват за българско гражданство. Засега основна пречка за тях е езикът.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

Блиц Новини
Въпрос за планети провали Радо от Сливница в „Стани богат“

Кадри бТВ Радослав Иванов от Сливница достави удоволствие на зрителите с играта си в „Стани богат“ тази вечер. Радо, който изгражда системи за видеонаблюдение и прави исторически възстановки на ключови битки от българската история, не се затрудни с първите пет въпроса и стигна лесно до първата си сигурна сума от …

Блиц Новини
Скандалният Емрах Стораро се навърта около Натали Трифонова

кадри bTV, Инстаграм/Натали Трифонова Безспорно най-големият скандал в “Денсинг старс” до момента е целувката, която залепи Емрах Стораро на партньорката си Веселина по време на тангото им. Непозволеният интимен контакт би бил причина поп фолк певецът веднага да изхвърчи от шоуто във всяка страна, но явно не и в България. …

error: Content is protected !!