Брекзит стимулира британците да търсят имоти у нас

реклама

Investor.bg

След развода с ЕС британските граждани ще купуват къщи, след като регистрират фирма

Британци, които живеят у нас, се притесняват от предстоящия Брекзит. Не знаят как ще плащат за здраве и мислят, че пътуванията за тях ще са по-трудни. В същото време е повишено търсенето на имоти у нас от британски граждани, съобщи БНТ.

Семейство Труди Грейвс и Мик Купър живеят близо до Видин. В България са повече от десет години. С наближаването на 2019-та година бъдещето за тях става по-неясно.

„Преди 6 месеца беше ясно, че ще има споразумение с Европейския съюз и всичко ще бъде наред, но сега не знам какво ще се случи“, казва Мик Купър.

„Свободното движение на хората ще бъде затруднено и това ще попречи на нашите деца да ни посещават. Смятам, че това ще е проблем за нас“, отбелязва съпругата му.

Като граждани на страна членка на Европейския съюз сега Нийл и Труди ползват европейска здравна карта. Опасенията им са, че вече ще трябва да плащат допълнително за здраве.

„След Брекзита ще ни се наложи да си заплащаме, за да отидем на лекар и ще трябва да заделим някакви пари специално за такива грижи“, коментира Труди Грейвс.

Мик Купър има малък бизнес у нас и разчита на доставки от Острова. Англичанинът плаща в България всички дължими социални и здравни осигуровки.

„Като се завърна отново в Англия не знам как ще се наредят нещата, защото нямам медицинска осигуровка там. Не знам дали ще бъде възможно да се прехвърлят суми за здравна грижа“, пита се той.

Заради оттеглянето на Великобритания от Евросъюза, търсеното на имоти у нас от жители на Обединеното кралство се е увеличило.

Стефан Филаретов, мениджър в агенция за недвижими имоти, отбелязва: „Те искат да закупят имоти, защото имат възможност в момента да го направят като физически лица. След като напуснат, с Брекзита ще трябва по стария начин да си регистрират българска фирма и чрез тази фирма да си закупят имот или имоти“.

Има британци като Нийл и Труди, които обмислят да кандидатстват за българско гражданство. Засега основна пречка за тях е езикът.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Адвокат Хаджигенов: Ще ни арестуват, образували са дело за държавна измяна

реклама Снимка ФБ Eдин oт oргaнизaтoритe нa мaщaбнитe прoтecти cрeщу cтaтуквoтo и члeн нa „Oтрoвнoтo триo“ – aдвoкaт Никoлaй Хaджигeнoв, прeдупрeди oбщecтвeнocттa в coциaлнaтa мрeжa Fасеbооk, чe cрeщу нeгo и cъмишлeницитe му e oбрaзувaнo ceкрeтнo дeлo зa измянa и имa вeрoятнocт тe дa бъдaт aрecтувaни, съобщава „Факти„. Eтo кaквo нaпиca …

Новини
1
Фрог нюз: Бойко Борисов подава оставка на 4-ти октомври

реклама Снимка ФБ Премиерът Бойко Борисов ще подаде оставка на 4 октомври, ден преди да се проведе дискусията за България в Европарламента. Тя е планирана за 5-ти и там Борисов, главният прокурор Иван Гешев и някои министри трябва да дадат отговори на 29-те въпроса, които бяха зададени от Брюксел. Оставката …

Новини
Най-мощната магнитна буря за годината се вихри над България

реклама Снимка pixabay Най-мощната за годината магнитна буря ще се вихри днес и утре над България. Тя започна сутринта и ще продължи до 30 септември. Това събитие ще се окаже много силно за мнозина със здравословни проблеми. В този период много хора, предимно възрастни, които се влияят от времето, изпитват …