fbpx

Босия с нови искания: Оставка на властта! И Кръгла маса без политици!

Николай Колев–Босия отправи нови искания към управляващите. Той настоява да се разпуснат Народното събрание и правителството, а президентът да свика кръгла маса без политици.

Босия обяви гладна стачка преди повече от месец с искане да спре корупцията в Държавна автомобилна инспекци, съобщи „Дарик“.

Общественикът протестира срещу купуването на шофьорските книжки, което е в основата на многото катастрофи с жертви по пътищата.

Протестът на Босия пред парламента вече събра поддръжници, които миналата седмица влязоха в конфликт с полицията.

Днес той даде пресконференция и призова да се разпусне и парламентът, и правителството.

Босия настоява и президентът Румен Радев да свика общонационална кръгла маса без политици и да се изготви програма, да се избере програмен парламент да се направи програмно правителство, което да изпълни решенията на кръглата маса. Според него само така ще може да се стъпи на здраво, иначе сега сме обречения.

„Политиците нямат усет за това, което трябва да се свърши, те се занимават с далавери и маса пари отиват на вятъра“, каза той.

Според Босия референдум може да реши дали да има Велико народно събрание, но сега е рано за Велико народно събрание, сега най-важното е програмно правителство и парламент.

Подкрепата си за бившия дисидент на днешната пресконференция заявиха бившият служебен премиер Ренета Инджова и бившият служител на НСО подп.Николай Марков.

Днес следобед Босия ще се срещне с шефката на парламента Цвета Караянчева по нейна покана.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!