fbpx

Босия гладува 22 ден: И децата ми не могат да ме разубедят!

Днес е 22 ден от гладната стачка на Николай Колев-Босия. Пред „Lentata“ той казва, че въпреки влошените си физически показатели няма намерение да се откаже от протеста си.

Вчера той беше прегледан от лекари от Правителствена болница, които установили, че има аритмия и тахикардия, както и, че кръвната му захар е ниска.

„Духът ми се чувства прекрасно, а тялото не ме интересува,” обяснява той.

Стана ясно, че медицинският екип е извикан от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, в чиито добри намерения Босия се съмнява.

„Тя, която 24 дни не ме приема, се загрижила за мен и ми праща линейка!

Аз знам защо – защото много им се иска аз да съм симулант и да излезе, че се преструвам на гладуващ. Обаче се оказа, че са ми много лоши параметрите и лекарят ме помоли да ме закарат в болницата за стационарно лечение. Аз отказах. Така четири-пет пъти ме молиха.

Може ли да си представите каква наглост? Тя не ме кани, за да докажа правотата си, заради която гладувам, а сега в някакъв пристъп ми праща лекарски екип! Може ли да си представите каква мерзост?!”

Днес от 18:30 пред Министерски съвет ще се проведе митинг в подкрепа на Босия, на който той ще присъства.

В неговия роден град Стара Загора също ще бъде организиран подобен протест днес.

„Така лека-полека се очертава един пробив,” допълва Босия.

На въпроса „Има ли смисъл да умира?”, той отговаря:

„Аз не умирам, моят дух остава да живее. Човек умира, когато няма духовност. Въпросът не е за смисъла. Попитайте същия въпрос Иисус Христос, дали има смисъл да умира на кръста. И децата ми не могат да ме разубедят,” потвърждава той.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!