Борисов: Не само заводите не си отиват, а все нови и нови откриваме (видео)

Източник nova.bg

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на разширението към автомобилния завод „Костал” край Пазарджик.

„Дълги години се говореше за ниска квалификация. Фактът, че не само заводите не си отиват, а все нови и нови откриваме – преди няколко дни в Кърджали – пети поред, в Русе- трети поред, в Шумен – четвърти поред. Заводите стават най-големите не само на Блаканите, но и за Европа.

Така че благодаря на работниците, защото с техния труд, много неща се направиха за Пазарджик. В момента машиностроенето прави от 25 до 30% от брутния вътрешен продукт. Всичко това се качва на влакове, тирове и затова трафиците в градовете стават убийствени. Затова и Дончев, и  Горанов са с мен, защото паралелно с това, което се случва в индустрията, ние трябва да им подготвим инфраструктурата, за да не се „задъха“, а след това и „колабира“ транспортният им план на тези градове“, каза премиерът Бойко Борисов.

„Благодарение на това, че работите добре, идват и други производители“, каза още премиерът по време на обиколката си в завода.

В рамките на двете години в завода са назначени над 4000 души. Най-ниската заплата в завода е 1 100 лв. „Това е важното, роботи, високотехнологична техника, заплати, качествена продукция, 8-9 млн. кормила. Важното е, че хората го виждат“, каза още премиерът.

 

loading...

Циганин в завод виждал ли си да работи , БорисОФФ. Изобщо виждал ли си скоро циганин да работи. защото в тази българийка останаха само наглите неграмотни цигани като работна ръка ! И периспективата е такава заложена от герберасткото правителство. Даже няма да има на кого да си давате апартаментите и офисите под наем !

Който избяга -избяга , основно беше 1990-91 г. по 60-70 хил. годишно.След 2011 спаднаха на 4 хил. годишно, защото започнаха да се връщат. За 2018 г. тенденцията се обърна – завърналите се са повече от заминалите.Пък Вие си говорете каквото искате, по-важни от Вас са ФАКТИТЕ !

Капка по какпка и България отново ще стане такава каквато е била през 1939 година,преди БКП да дойде с преврат на власт.
Ако няма някакви световни световни катаклизми и така продължаваме , ще може до 10 години България да се откъсне от недоимъка и да тръгне нагоре.

Бойко, време е да са пенсионираш за винаги! Никой не иска да ти гледа мутренската физиономия повече!

@До Цецко Стоянов – как ще се откъсне. По заводите работят сигурно до 100 000 от 6 – 7 милиона българи. България мога да ти гарантирам, че няма да тръгне нагоре, дори и да не съм учил 15 години всякакъв вид икономика. Ако строим с нашите пари пътища за наши фабрики, ще преуспее България, но уви истината е на 100% обратната! Сега чужденците изнасят евтино на наш гръб и с нашите данъци повече диретктно от колкото индиректно финансирана продукция върху пътища финансирани с тези данъци, която на всичко отгоре е произведена и с мизерни заплати, които са и причината да се строят заводи в държави в Източна Европа и най-вече Китай! Всичко е прах и пепел. Българи! С демократични партии, които работят против демокрацията (а истинската деморкация се базира на следните основни стълбове – свобода на словото (нула в България), висок жизнен стандарт и правото да изибраш истински представители в парламента, а не кукловоди) няма да прокопсаме. И социалисти и националисти да хванете, пак ще е по-добре от ЕНП на свободната ислямска имиграция и непокачване на жизнения стандарт на хората!

ВРЪЩАТ СЕ ОТ ЧУЖБИНА, АМА ЗА МАЛКО, ДА ДОНЕСАТ ,,ИНВЕСТИЦИИ“ , ДА ВИДЯТ РОДАТА – И ПАК ПРИ ПАРИТЕ !

7 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хороскоп за 4 август: Без нови начинания за Лъва, конфликтен ден за Стрелец

lamqta.com Овен За съжаление днес ще се наложи да приемате на вяра всичко, което говори Вашия любим човек, та даже и това, което се опитва да каже . Затова бъдете пределно предпазливи, особено ако става дума за нещо, не виждано до този момент… Не взимайте прибързани решения – всяко нещо …

Новини
6
Цветанов: Корупцията е в големите инфраструктурни проекти и Турски поток. Обкръжението на Борисов ще го повлекат на дъното

Кадър Факти.бг Демократичните български граждани искат промяна и изразяват това по много категоричен начин. Това, което е като разлика от последните няколко години – виждаме страшно много млади хора, образовани хора, категорични, че нямат да направят отстъпка от исканията си. Това каза в студиото на ФАКТИ председателят на Евроатлантическия център за сигурност Цветан Цветанов. …

Новини
Дават по 1500 долара финансова помощ на карантинирани работещи в Австралия

Австралийските власти ще изплатят финансова помощ от 1500 австралийски долара (близо 1070 американски долара) на всеки работещ жител на щата Виктория, който е карантиниран заради разпространението на коронавируса. Това заяви днес на пресконференция австралийският премиер Скот Морисън, пише novini.bg. „Ще предоставим помощи на жителите на щата във вид на социални …