Борисов: Не само заводите не си отиват, а все нови и нови откриваме (видео)

Новини
7

Източник nova.bg

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на разширението към автомобилния завод „Костал” край Пазарджик.

„Дълги години се говореше за ниска квалификация. Фактът, че не само заводите не си отиват, а все нови и нови откриваме – преди няколко дни в Кърджали – пети поред, в Русе- трети поред, в Шумен – четвърти поред. Заводите стават най-големите не само на Блаканите, но и за Европа.

Така че благодаря на работниците, защото с техния труд, много неща се направиха за Пазарджик. В момента машиностроенето прави от 25 до 30% от брутния вътрешен продукт. Всичко това се качва на влакове, тирове и затова трафиците в градовете стават убийствени. Затова и Дончев, и  Горанов са с мен, защото паралелно с това, което се случва в индустрията, ние трябва да им подготвим инфраструктурата, за да не се „задъха“, а след това и „колабира“ транспортният им план на тези градове“, каза премиерът Бойко Борисов.

„Благодарение на това, че работите добре, идват и други производители“, каза още премиерът по време на обиколката си в завода.

В рамките на двете години в завода са назначени над 4000 души. Най-ниската заплата в завода е 1 100 лв. „Това е важното, роботи, високотехнологична техника, заплати, качествена продукция, 8-9 млн. кормила. Важното е, че хората го виждат“, каза още премиерът.

 

loading...

Циганин в завод виждал ли си да работи , БорисОФФ. Изобщо виждал ли си скоро циганин да работи. защото в тази българийка останаха само наглите неграмотни цигани като работна ръка ! И периспективата е такава заложена от герберасткото правителство. Даже няма да има на кого да си давате апартаментите и офисите под наем !

Който избяга -избяга , основно беше 1990-91 г. по 60-70 хил. годишно.След 2011 спаднаха на 4 хил. годишно, защото започнаха да се връщат. За 2018 г. тенденцията се обърна – завърналите се са повече от заминалите.Пък Вие си говорете каквото искате, по-важни от Вас са ФАКТИТЕ !

Капка по какпка и България отново ще стане такава каквато е била през 1939 година,преди БКП да дойде с преврат на власт.
Ако няма някакви световни световни катаклизми и така продължаваме , ще може до 10 години България да се откъсне от недоимъка и да тръгне нагоре.

Бойко, време е да са пенсионираш за винаги! Никой не иска да ти гледа мутренската физиономия повече!

@До Цецко Стоянов – как ще се откъсне. По заводите работят сигурно до 100 000 от 6 – 7 милиона българи. България мога да ти гарантирам, че няма да тръгне нагоре, дори и да не съм учил 15 години всякакъв вид икономика. Ако строим с нашите пари пътища за наши фабрики, ще преуспее България, но уви истината е на 100% обратната! Сега чужденците изнасят евтино на наш гръб и с нашите данъци повече диретктно от колкото индиректно финансирана продукция върху пътища финансирани с тези данъци, която на всичко отгоре е произведена и с мизерни заплати, които са и причината да се строят заводи в държави в Източна Европа и най-вече Китай! Всичко е прах и пепел. Българи! С демократични партии, които работят против демокрацията (а истинската деморкация се базира на следните основни стълбове – свобода на словото (нула в България), висок жизнен стандарт и правото да изибраш истински представители в парламента, а не кукловоди) няма да прокопсаме. И социалисти и националисти да хванете, пак ще е по-добре от ЕНП на свободната ислямска имиграция и непокачване на жизнения стандарт на хората!

ВРЪЩАТ СЕ ОТ ЧУЖБИНА, АМА ЗА МАЛКО, ДА ДОНЕСАТ ,,ИНВЕСТИЦИИ“ , ДА ВИДЯТ РОДАТА – И ПАК ПРИ ПАРИТЕ !

7 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Алпинистът Атанас Скатов изкачи 4 осемхилядника за един сезон

За изкачването на 4 осемхилядника в рамките на един сезон, предстоящите пътувания и срещи в страната с почитатели, както и плановете за 2020 година говори алпинистът Атанас Скатов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Той ще посети 12 български града, за да се срещне с хора и да разкаже …

Новини
Пътник в градския транспорт говори по „стационарен“ телефон

Напоследък доста интересни неща могат да се случат в столичния градски транспорт, пише Блиц. „Трамвай 8. Искрено ме зарадва колко развълнувано (и гръмогласно) си проведе разговора“, написа ‎Дарина Кралева‎, която сподели снимката на възрастния мъж със „стационарен“ телефон. Веднага под фотоса, който бе публикуван във фейсбук групата „Забелязано в София“, …

Новини
Венета Райкова се разплака в ефир по време на интервю

Много рядко се е случвало да видим такава неудържима емоция във водещата, която не само не скри тъгата си, а се разплака неудържимо! Всичко се случи в интервю с Драгомир Драганов и то в момента, в който той заговори за личия си живот. В един момент Райкова просто не издържа …