Борисов: Не само заводите не си отиват, а все нови и нови откриваме (видео)

Новини
7

Източник nova.bg

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на разширението към автомобилния завод „Костал” край Пазарджик.

„Дълги години се говореше за ниска квалификация. Фактът, че не само заводите не си отиват, а все нови и нови откриваме – преди няколко дни в Кърджали – пети поред, в Русе- трети поред, в Шумен – четвърти поред. Заводите стават най-големите не само на Блаканите, но и за Европа.

Така че благодаря на работниците, защото с техния труд, много неща се направиха за Пазарджик. В момента машиностроенето прави от 25 до 30% от брутния вътрешен продукт. Всичко това се качва на влакове, тирове и затова трафиците в градовете стават убийствени. Затова и Дончев, и  Горанов са с мен, защото паралелно с това, което се случва в индустрията, ние трябва да им подготвим инфраструктурата, за да не се „задъха“, а след това и „колабира“ транспортният им план на тези градове“, каза премиерът Бойко Борисов.

„Благодарение на това, че работите добре, идват и други производители“, каза още премиерът по време на обиколката си в завода.

В рамките на двете години в завода са назначени над 4000 души. Най-ниската заплата в завода е 1 100 лв. „Това е важното, роботи, високотехнологична техника, заплати, качествена продукция, 8-9 млн. кормила. Важното е, че хората го виждат“, каза още премиерът.

 

loading...

Циганин в завод виждал ли си да работи , БорисОФФ. Изобщо виждал ли си скоро циганин да работи. защото в тази българийка останаха само наглите неграмотни цигани като работна ръка ! И периспективата е такава заложена от герберасткото правителство. Даже няма да има на кого да си давате апартаментите и офисите под наем !

Който избяга -избяга , основно беше 1990-91 г. по 60-70 хил. годишно.След 2011 спаднаха на 4 хил. годишно, защото започнаха да се връщат. За 2018 г. тенденцията се обърна – завърналите се са повече от заминалите.Пък Вие си говорете каквото искате, по-важни от Вас са ФАКТИТЕ !

Капка по какпка и България отново ще стане такава каквато е била през 1939 година,преди БКП да дойде с преврат на власт.
Ако няма някакви световни световни катаклизми и така продължаваме , ще може до 10 години България да се откъсне от недоимъка и да тръгне нагоре.

Бойко, време е да са пенсионираш за винаги! Никой не иска да ти гледа мутренската физиономия повече!

@До Цецко Стоянов – как ще се откъсне. По заводите работят сигурно до 100 000 от 6 – 7 милиона българи. България мога да ти гарантирам, че няма да тръгне нагоре, дори и да не съм учил 15 години всякакъв вид икономика. Ако строим с нашите пари пътища за наши фабрики, ще преуспее България, но уви истината е на 100% обратната! Сега чужденците изнасят евтино на наш гръб и с нашите данъци повече диретктно от колкото индиректно финансирана продукция върху пътища финансирани с тези данъци, която на всичко отгоре е произведена и с мизерни заплати, които са и причината да се строят заводи в държави в Източна Европа и най-вече Китай! Всичко е прах и пепел. Българи! С демократични партии, които работят против демокрацията (а истинската деморкация се базира на следните основни стълбове – свобода на словото (нула в България), висок жизнен стандарт и правото да изибраш истински представители в парламента, а не кукловоди) няма да прокопсаме. И социалисти и националисти да хванете, пак ще е по-добре от ЕНП на свободната ислямска имиграция и непокачване на жизнения стандарт на хората!

ВРЪЩАТ СЕ ОТ ЧУЖБИНА, АМА ЗА МАЛКО, ДА ДОНЕСАТ ,,ИНВЕСТИЦИИ“ , ДА ВИДЯТ РОДАТА – И ПАК ПРИ ПАРИТЕ !

7 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Обеднялата НАСА изпусна да засече 100-метров астероид, минал близо до Земята

Най-големият астероид, който преминава на много близка дистанция до земята от век насам се е „изплъзнал“ през системите на НАСА за засичане на небесни тела, разкриват вътрешни имейли на организацията, пише британският вестник The Independent. Астероидът с името „2019 OK “ почти е преминал покрай Земята, без да му бъде …

Новини
Хороскоп за 22 септември: Няколко зодии ще се разправят с половинките си цял ден

Овен Днес можете не само приятно да прекарате времето, но и да постигнете значителни промени в личния си живот, които ще бъдат с положителен знак. Наистина, за това ще са нужни търпение и предпазливост, но за щастие тези чувства в момента не са Ви чужди. Вие сте малко по-сериозни от …

Новини
Вижте го, преди да решите каква кола ви трябва! Има такива, които са опасни и за вас, и за другите (видео)

Кадър Нова тв Автомобилите с неизправни газови уредби са като движещи се бомби със закъснител на пътя, казват експерти от бранша. Предупреждават, че без бързи промени в закона, инциденти като този с взривената кола на бензиностанция в Добрич, ще продължат. При взрива на газовата бутилка преди дни загина жена, а …