Борисов: И аз съм правил два пъти като в Австрия оставките! В четвъртък и петък ми готвят…

Новини

Бойко Борисов коментира политичесата ситуация в страната и постоянните нападки между управляващите от ГЕРБ и опозицията от БСП.
„Защо да е най-тежка ситуацията в момента? Оставките са пречистване. Никой не се е родил министър, премиер или депутат. По-ненорамално е да не си дадат оставките, когато има проблем. На другите партии не им ли изкарахте същите проблеми? При нас стандарта обаче е – подаваш оставка и излизаш от държавата. Моят „синковец“ има една къща за госта, а колежката отсреща – три. Но на тях не им пука. Нашият ще върне парите и ще понесе наказателната отговорност. Стандартът е различен.

Очаквам отново компромати. Костенец не помните ли какво беше? В деня за размисъл, когато не може да се реагира. Манолова, Станишев, автобуси с двойни дъна. Това е хибрида. Те нямат друг шанс. Понеже в учебника на КГБ, а тук имаме много представители в листите на другите партии, пише: Най-добрият начин да унищожиш един човек, е да подбереш избрани истини за него и след това да ги съчетаеш в различна подредба. Ще се готвим за компромати четвъртък и петък. Те виждат че няма какво друго да направят. Със злоба, с жлъч, с жълто, с кафяво, пробваха досега. В дебата се видя, че Мария Неделчева с пъти превъзхожда опонентите. Направеното от ГЕРБ е много, не могат да го стигнат“, каза той.

„В Австрия видяхте, че подават оставки. Аз съм го правил два пъти. Някой може ли да спори? Най-доброто място за живеене в Европа е Австрия. Така че никоя държава не се е справила с тези проблеми. Няма защо да подавам оставка“, коментира премиерът.

„БСП искат съдебната власт. Те са свикнали да я държат цялата. Обаче когато те създават правосъдие, Белене отеснява за политическите затворници и съдбата им е горчива. Груба грешка е било, че са ни приели в ЕС, преди да се отработи съдебната система. Сега от шестте точки на мониторинга, три сме изпълнили. Сега в парламента ще се внесат нови промени. Юни месец се надявам да финишираме с нов вид мониторингов доклад“, каза той.

„Румен Радев и БСП са едно и също. Това, което говорят Радев, Нинова, Йончева, Иво Христов, е едно и също. Миналата седмица в Асеновград се събраха всичките и само критикуваха правителството. Призовавам опонентите да спрат с омразата. Толкова пъти сме ги побеждавали, смазвали сме ги от „бой“. А те: ГЕРБ си завминава, ГЕРБ ги заличаваме. Утре във вашето студио Корнелия Нинова и Елена Йончева ще говорят измишльотини“, завърши премиерът.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Тъжно: Една пета от българите не са почивали лятото повече от 10 години

Над 2 милиона и 300 хиляди пълнолетни българи планират почивка през лятото. Малко повече от половината заявяват, че ще почиват на българското Черноморие (54%), а останалите – в чужбина. От тези, които обмислят да напуснат границата на страната (32%), най-много заявяват, че най-вероятно ще го направят в Гърция (близо 60%) или Турция(30%). Сред останалите …

Новини
Как лесно да проверим качеството на храната

Колкото и да се опитваме да се храним здравословно, най-важно е качеството на продуктите, които слагаме на масата. От грамотния избор на храни зависи не само вкуса на ястията, но и здравето. Но понякога е наистина трудно да определим дали и до колко съответният продукт е пресен. За целта ви …

Новини
Декар земя в Балчишко скочи до 2 635 лева средна цена

Средната цена на декар земеделска земя в община Балчик е 2 635 лева, съобщават от статистическото бюро в Добрич. Данните са за 2018 г. През миналата година средната цена на един декар земеделска земя в област Добрич достига 1 697 лв., при средна цена за страната 941 лева на декар. Спрямо …

Inline
Inline