Борисов за призива на Радев за единение: Ще му козирувам като трети във властта, ако е искрен

Новини

източник: Дневник

Премиерът Бойко Борисов изрази съмнение, че президентът Румен Радев е искрен в желанието си за единение на нацията, но въпреки това коментира, че ако е така, е готов на разговори, пише „Дневник“. Това се разбра от негов коментар пред журналисти в Ню Йорк, където участва в Общото събрание на ООН. Видео от изказването бе разпространено от правителствената информационна служба. Снощи президентът Румен Радев направи обръщение към нацията, в което призова за единение.

Не може президентът Радев всеки ден да използва фразите всички от ГЕРБ ще ометем, да напада най-голямата партия и коалиционните й партньори и в един момент излиза и казва единение, обяви Борисов и подчерта, че нито веднъж не е казал срещу президентската институция обидна дума.

Аз съм ги молил в парламента поне по важни теми да има единение. Излиза, че той го иска в момента, в който направи най-голямото разединение. Какво да коментирам. Нима многократно не съм казал, че два коня по-добре теглят каруцата, попита риторично премиерът.

„Дайте ми едно негово изказване, в което той яростно да не ни атакува“, призова Борисов и определи това поведение като популизъм и лицемерие, които били вече много явни.

Обясни, че не знае кои са интелектуалците, които предлагат на президента да е начело на такова единение и изрази хипотеза, че сред тях е Нешка Робева, която винаги се включвала.

С две ръце подкрепям желанието му за единение, но дайте пример, господин Радев. Не с обръщения и декларации, призова Борисов. Подчерта, че е „с две ръце“ две ръце съм за единение и ако действително е искрен президентът е готов на всякакви разговори, компромиси, срещи по тази тема. Ще му козирувам като трети във властта, ако е искрен, заключи Борисов.

Посочи, че на следващото общо събрание е реда на президента да участва. Ако иска, добре дошъл. Аз никога не съм ходил на НАТО и не съм се разсърдил, допълни премиерът по повод критиките на държавния глава, че не е бил предварително информиран, че не той, а премиерът ще води делегацията за тазгодишното общо събрание.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Ицо 100-те манекенки: 12 години бях верен на една жена

В Папарци специален гост бе бизнесменът Христо Сираков, който всички в България познават като Христо Сираков Стоте манекенки, пише 19min.bg. Пред Венета Райкова той сподели много неща за личния си живот и едно от най-личните бе, че 12 години е бил верен само на една жена – неговата съпруга Мария, …

Новини
Люси Дяковска отново на училище

Поп звездата Люси Дяковска се върна в училище в родния си град Плевен. Разбира се, не става въпрос за опреснителни курсове. Певицата прекрачи прага на школото „Панайот Пипков“ – инкубатор за таланти в областта на музиката, народните танци и изобразителното изкуство, а причината е кампанията „В час по интелектуална собственост“, …

Новини
Жена излезе на 30 срещи за три дни и съжали за авантюризма си

Жена посвети три дни от живота си в търсене на най-подходящия мъж за нея. За целта тя предприе истинско приключение, излизайки на среща с 30 различни мъже. Габи Конти от Лос Анджелис предприела бързоскоростните рандевута, след като се е запознала с 30 мъже онлайн. Първата ѝ среща била на закуска …