Борисов за призива на Радев за единение: Ще му козирувам като трети във властта, ако е искрен

Новини

източник: Дневник

Премиерът Бойко Борисов изрази съмнение, че президентът Румен Радев е искрен в желанието си за единение на нацията, но въпреки това коментира, че ако е така, е готов на разговори, пише „Дневник“. Това се разбра от негов коментар пред журналисти в Ню Йорк, където участва в Общото събрание на ООН. Видео от изказването бе разпространено от правителствената информационна служба. Снощи президентът Румен Радев направи обръщение към нацията, в което призова за единение.

Не може президентът Радев всеки ден да използва фразите всички от ГЕРБ ще ометем, да напада най-голямата партия и коалиционните й партньори и в един момент излиза и казва единение, обяви Борисов и подчерта, че нито веднъж не е казал срещу президентската институция обидна дума.

Аз съм ги молил в парламента поне по важни теми да има единение. Излиза, че той го иска в момента, в който направи най-голямото разединение. Какво да коментирам. Нима многократно не съм казал, че два коня по-добре теглят каруцата, попита риторично премиерът.

„Дайте ми едно негово изказване, в което той яростно да не ни атакува“, призова Борисов и определи това поведение като популизъм и лицемерие, които били вече много явни.

Обясни, че не знае кои са интелектуалците, които предлагат на президента да е начело на такова единение и изрази хипотеза, че сред тях е Нешка Робева, която винаги се включвала.

С две ръце подкрепям желанието му за единение, но дайте пример, господин Радев. Не с обръщения и декларации, призова Борисов. Подчерта, че е „с две ръце“ две ръце съм за единение и ако действително е искрен президентът е готов на всякакви разговори, компромиси, срещи по тази тема. Ще му козирувам като трети във властта, ако е искрен, заключи Борисов.

Посочи, че на следващото общо събрание е реда на президента да участва. Ако иска, добре дошъл. Аз никога не съм ходил на НАТО и не съм се разсърдил, допълни премиерът по повод критиките на държавния глава, че не е бил предварително информиран, че не той, а премиерът ще води делегацията за тазгодишното общо събрание.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
„Български пощи“: Готови сме да разпространяваме печатни издания

„Български пощи“ ЕАД има готовност да разпространяват печатни издания от 2 март, съобщиха от дружеството за topnovini.bg. От днес започва и сключването на договори с издателите. Дейността по разпространението на печатните издания от 1 март се поема от „Български пощи“. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен …

Новини
Премиерът развърза кесията, отпускат 25 милиона за физкултурни салони

„Основният приоритет в областта на младежта и спорта, който заложихме в програмата за управление на третия кабинет на Бойко Борисов, е изграждането на физкултурни салони в училищата. С днешното решение на Министерски съвет за отпускане на средства в размер на 25 милиона лева заявяваме ясно, че искаме да превърнем в …

Новини
Собственикът на ТАД Груп Иван Тодоров е пуснат срещу 100 000 лева

Шефът на ТАД Груп Иван Тодоров е пуснат от ареста срещу 100 000 лева парична гаранция. Решението е взето на 12 февруари от спецсъда, а прокуратурата не е протестирала пред по-горна инстанция. Така паричната гаранция е влязла в сила, съобщава БТА, като се позовава на свои източници в съда. Тодоров …