Борисов за призива на Радев за единение: Ще му козирувам като трети във властта, ако е искрен

реклама

източник: Дневник

Премиерът Бойко Борисов изрази съмнение, че президентът Румен Радев е искрен в желанието си за единение на нацията, но въпреки това коментира, че ако е така, е готов на разговори, пише „Дневник“. Това се разбра от негов коментар пред журналисти в Ню Йорк, където участва в Общото събрание на ООН. Видео от изказването бе разпространено от правителствената информационна служба. Снощи президентът Румен Радев направи обръщение към нацията, в което призова за единение.

Не може президентът Радев всеки ден да използва фразите всички от ГЕРБ ще ометем, да напада най-голямата партия и коалиционните й партньори и в един момент излиза и казва единение, обяви Борисов и подчерта, че нито веднъж не е казал срещу президентската институция обидна дума.

Аз съм ги молил в парламента поне по важни теми да има единение. Излиза, че той го иска в момента, в който направи най-голямото разединение. Какво да коментирам. Нима многократно не съм казал, че два коня по-добре теглят каруцата, попита риторично премиерът.

„Дайте ми едно негово изказване, в което той яростно да не ни атакува“, призова Борисов и определи това поведение като популизъм и лицемерие, които били вече много явни.

Обясни, че не знае кои са интелектуалците, които предлагат на президента да е начело на такова единение и изрази хипотеза, че сред тях е Нешка Робева, която винаги се включвала.

С две ръце подкрепям желанието му за единение, но дайте пример, господин Радев. Не с обръщения и декларации, призова Борисов. Подчерта, че е „с две ръце“ две ръце съм за единение и ако действително е искрен президентът е готов на всякакви разговори, компромиси, срещи по тази тема. Ще му козирувам като трети във властта, ако е искрен, заключи Борисов.

Посочи, че на следващото общо събрание е реда на президента да участва. Ако иска, добре дошъл. Аз никога не съм ходил на НАТО и не съм се разсърдил, допълни премиерът по повод критиките на държавния глава, че не е бил предварително информиран, че не той, а премиерът ще води делегацията за тазгодишното общо събрание.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Симеон Сакскобурготски: За всички е ясно, че е време за промяна

реклама Снимка wikipedia ОБРЪЩЕНИЕ НА Н.В. ЦАР СИМЕОН II ПО СЛУЧАЙ 22 СЕПТЕМВРИ-ДЕН НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ: В навечерието на 22 септември, тази толкова значима дата – обявяването на Независимостта на България, с което страната става суверенен, самостоятелен и равноправен субект в международните отношения, нека осъзнаем, че това е било …

Новини
Слави Трифонов пусна ново парче – „Мутри сбогом“

реклама Снимка ФБ Трифонов представи най-новата песен, написана специално за за актуалните събития в момента в България. Ето какво написа той: Музиката е изумително изкуство, няма значение колко можеш да пееш, важното е да искаш. А когато желанието за песен се събере с желанието за свобода и справедливост, се получава …

Новини
И Рачков подобно на Мария Игнатова призна за новата си любов

реклама Снимка инстаграм Като голямо щастливо семейство Димитър Рачков и плеймейтката Анита отпразнуваха рождения ден на комика. Макар дълго време да крие отношенията си с блондинката, Рачков най-накрая направи признание. Повод за това стана 48-ият рожден ден на бургазлията. Рачков, който отскоро бълва снимки и видеа в инстаграм, показа как …