Борисов: Българите започнаха да се връщат от чужбина – това се прави само когато има такава държава

Новини
4

Отношенията с Германия са традиционни, те са основани на принципа на взаимната изгода. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на инженеринг център в София, пише novini.bg.

Ние винаги сме се славили със своята дисциплина. Вчера беше срещата на правителството с Американската търговска камара, на която те дадоха добра оценка за българската икономика, колкото и това да не е приятно за нашите политически противници. Преди една седмица същата оценка даде и руският посланик, заяви Борисов.

Тук бяха военни казарми. Аз служех в Плевен, но Плевнелиев ме доведе тук и видяхте на това затънтено място какво е изградено – прави се наука, правят се велики неща, и продължава да се изграждат. Много българи, които работят в чужбина, започват да се връщат по родните си места. Казаха ми, че 20-30 човека са се върнали да работят тук. Усилията ни започват да се възнаграждават, посочи министър-председателят.

Той коментира и ситуацията с германския автомобилен концерн „Фолксваген“. Ние имаме само една слабост – че спазваме европейските правила. Всичко, което беше необходимо, сторихме, подчерта Бойко Борисов.

Винаги съм казвал, че България трябва да се гордее с талантите си за писане на софтуер. Българският мозък е такъв – иновативен. Неслучайно Джон Атанасов първи се е сетил да програмира компютъра. Този център ще работи много години напред и ще създава най-високотехнологичен продукт. Неслучайно новият председател на Европейската комисия ни определи един прекрасен ресор. По-добър ресор ние не бихме искали – иновации образование, спорт, култура. Усилията дават своите резултати – център след център, високотехнологични работни места и българи, връщащи се от чужбина. Ако мислите, че това се прави лесно? Това се прави, само когато има такава държава, каза още Бойко Борисов.

loading...

По отношение инвестицията на ФОЛКСВАГЕН ???Ако Б.Б. не отне възможностите на кметовете на Общините, /след като завзе властта преди повче от 10 години/, да привличат инвестиции от наши и чужди инвеститори, единствения им собствен приходоизточник са получаваните средства от местните данъци и такси!?! Заинтересоваността на Общините от ивеститорите, ДА РЕГИСТРИРАТ ФИРМИТЕ СИ В ОБЩИНТЕ, рязко спадна и след като общините са изцяло зависими от субсидиите и допълнителните средсва, които им отпуска Правителството/ разбирай лично Б.Б./, инвестициите като цяло рязко спаднаха???Това е груба грешка, която освен всички друго прави всички кметове, независимо от партийната им принадлежност, зависими от управляващите!?! Зазадох въпрос на министъра на финансите, защо германската фирма е регистрирала фирмата си в Турция, със седалище града в който ще произвежда, а не например в Анкара ???Отговор не получих и няма да получа, защото ще се окаже, че приходите от дейността , които фирмата ще отчислява, ще отиват изцяло или частично в града където развива дейността си, а в България в момента всичко ще прибира държавата и няма регламент/Закон/, какви и колко се полагат на Общината??? Всичко зависи от бат, Бойко???В това отношение турците са много напред, а ние ще лапаме „мухите“???

Само депортираните се връщат. Самият факт че дрънка такива глупости показва колко е откъснат от реалността. Запада само протрива ръце че такъв тулуп ръководи България. Вземете му крадените пари, имотите и го пуснете да живее като обикновен българин и тогава да видим каква песен ще запее. Циганин и предател.

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Беларус затваря границата си близо до Чернобил

Заради повишен туристически поток Беларус ще обезопаси мястото до Чернобил Беларус обезопасява границата си с Украйна близо до мястото на ядрената авария в Чернобил в отговор на повишения туристически поток в засегнатата зона, предаде БТА. Беларус трябва да затвори границата си по протежение на Чернобилската зона, заяви представителят на беларуската …

Новини
Слави преглътна егото си и покани Господарите в новата си телевизия

„Господари на ефира“ ще възкръснат в ефира на телевизията на Слави Трифонов! Дългия е поканил Джуди Халваджиян и неговото предаване в тв „Седем осми“. Новината на часа съобщи самият Халваджиян по време на гостуването си в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“. Той също така разказа, че процесът по цензуриране на …

Новини
Вирусен ларингит идва с висока температура

Опасен вирусен ларингит поразява деца и възрастни с висока температура, алармират здравни специалисти. Заболяването започва внезапно с рязко покачване на температурата, втрисане, болки в мускулите и отпадналост. Заболяването може да започне и с болки в гърлото, което е типично за ларингита, пише Флагман. Заради нетипично топлото време напоследък в страната …