Бойко изпуска юздите на министрите си? Ето тези двамата очевидно не си говорят

реклама

Бяхме позабравили времето, в което всяка българска държавна институция и началника ѝ се правиха на по-важни от всички останали. Но днес един вицепремиер и един министър ни напомниха, че тежки вражди може да има в рамките на едно правителство, в което освен това уж е пределно ясно чия е най-тежката дума. Или може би Бойко Борисов взе да изпуска юздите на подчинените си?

Вицепремиерът Валери Симеонов изрази във фейсбук смущението си, че България може да остане без плажове. Той разкри, че министърът на туризма Николина Ангелкова е поискала 20 дка плаж държавна собственост да бъде прекатегоризиран като частна.

„Когато в Министерски съвет бъде внесено това решение, ще протестирам и ще гласувам против! Защото, както е тръгнало, ще останем без плажове“, споделя вицепремиерът Симеонов.

„По повод публикации в социалната мрежа и медии Министерството на туризма информира, че няма право да продава плажовете, а само да ги управлява, като ги отдава под наем или на концесия съгласно закона. Министерството на туризма е оправомощено да изиска изменение на кадастралните карти на плажовете. Това задължение е вменено със закон на министъра“- това беше отговорът, който дойде от пресцентъра на Ангелкова.

„Именно такава процедура за съответствие на специализираната с кадастралната карта е стартирала за морски плаж „Слънчев бряг-юг“ поради обстоятелството, че са налични специализирани карти, които са по–актуални от кадастралните. Специализираните карти се изготвят от Агенцията по геодезия, картография и кадастър“, обясниха от туристическото министерство.

От този задочен диалог на двамата членове на кабинета на Бойко Борисов не се разбра много кой е крив, кой – прав. Разбра се само, че в правителството ни има отделни личности, които изобщо не си говорят помежду си. Което в никакъв случай не може да е полезно за държавата.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Кунчев предлага удължаване на епидемичната обстановка с още 2 месеца

реклама Снимка ФБ Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще предложи удължаване на извънредната обстановка до края на месец ноември. По думите му не се налага въвеждане на нови по-строги мерки. „Това, което очакваме, никак не е оптимистично, по три причини – стартът на училищата, започващата вълна в Южна …

Новини
Проф. Рачев прогнозира температурни летни рекорди в края на септември

реклама Кадър Нова ТВ По всички показатели целият септември е с типично лятно време. И днес в столицата беше много топло. Това каза пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев. „По отношение на климатологията септември си е есенен месец – слънцето изгрява по-късно, залязва по-рано и само до няколко дни ще …

Новини
1
Асансьор падна в Изчислителния център в Благоевград

реклама Снимка pixabay Ужасяващ инцидент е станал преди малко в Благоевград. Трима души са пострадали при пропадане на асансьор в сградата на Изчислителния център в Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР, цитирани от novini.bg. Сигналът е подаден на тел. 112 около 11 часа. В частна болница е транспортирана млада …