БОЕЦ внесе сигнал срещу Бойко Борисов

Новини
6

БОЕЦ внесе сигнал до ВКП срещу премиера, Бойко Борисов за неправомерното използване на правителственият самолет при частно-партийното посещение на конгреса на ЕНП в Загреб.

Преди дни стана ясно, че Борисов е използвал държавният AIRBUS A319 без да има право на това, за да закара себе си и няколко десетки партийни членове и дръжки на микрофони на частно-партийно събитие, злоупотребявайки със своята власт и пост, като е извлякъл за себе си и придружаващите го лична изгода за сметка на българските данъкоплатци. С действията си Борисов и придружаващите го не само причиняват щети за бюджета разхищавайки държавни средства за лични цели, но и както сме описали в сигнала предизвикват негативни коментари и публикации в чужди медии, като така рушат авторите на българската държава и институции, пишат от сдружение БОЕЦ.

Прилагаме текста на Сигнала:

ДО : ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА

СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

относно

съмнения за извършени престъпления – злоупотреба с власт, престъпление по служба – чл. 282, ал1, ал. 2 и ал, 3, чл. 283, чл. 285 от НК, във връзка с чл. 35 ал.1 от НК, извършени от Бойко Методиев Борисов в качеството му длъжностно лице – премиер на Република България.

На 21.11.2019г. в публикация на електронният сайт „СЕГА” се цитира хърватският вестник „Ютарни лист”, който съобщава за посещение на премиера на България, Бойко Борисов в Загреб и придружаващи го група лица и представители на медии, като се акцентира на демонстрираното разточителство на държавни средства за самото пътуване и се прави сравнение с посещението на известен европейски политик, който е пристигнал със самолетен полет икономична класа за същото събитие. Прилагаме линк към публикацията на СЕГА.

Става дума за следното. Лицето Бойко Методиев Борисов в качеството му на председател на политическа партия ГЕРБ заедно с още няколко десетки лица, членове на партията и придружаващи ги по покана на партията журналисти пътуват за Загреб за участие в Конгрес на Европейската народна партия проведен на 20-ти и 21.11.2019г. Визитата е от частно-партиен характер и не е свързана с правителствени ангажименти, или каквото и да е други срещи или задачи на Борисов, или придружаващите го лица, партийни членове със служебни ангажименти, като държавни служители и длъжностни лица. За това частно-партийно пътуване обаче Бойко Методиев Борисов злоупотребявайки със своята власт, като премиер използва правителственият самолет AIRBUS A319, способен да превозва до 150 пътници и носещ национални знаците и надпис на Република България. Това е изключително нагла злоупотреба с власт и разхищение на държавни средства на българските данъкоплатци за удовлетворяване на частно-партийните интереси на Бойко Борисов и придружаващите го лица, които без да имат право са използвали държавен ресурс за собствена лична изгода. С тези си действия, които са престъпление според българският наказателен Кодекс, те предизвикват и негативни международни реакции и коментари, с което петнят и рушат авторитета на българската държава и институции. България е официално най-бедната и корумпирана страна в ЕС и подобна демонстрация на разхищение на публични средства и злоупотреба с власт е недопустима и е присъща на диктаторските комунистически режими, при които Партията се олицетворяваше с Държавата и партийните лидери бяха и държавни такива. 30 години след падането на комунистическият режим в България, сме свидетели на завръщане на същите зловредни и мракобесни порядки, нямащи нищо общо с демокрацията и европейските ценности към които нашето общество се стреми. В България всяка година по данни на СЗО умират хиляди българи от лечими болести защото за тях държавата пари за лечение няма, над два милиона българи живеят под прага на бедността и в същото време лидера на управляващата партия и котерията му използват правителственият самолет за частни пътувания, разхищавайки държавни средства и демонстрират охолство на фона на ширещата се мизерия и бедност в страната. Много са историческите разкази и сведения за злоупотребата с власт на бившите комунистически функционери в България, които са разполагали с държавният ресурс, като със собствен. Многобройни са примерите, при които Бойко Борисов „дава и раздава” държавни средства еднолично, разполагайки с парите на българските данъкоплатци, като с лични средства. Приликата между действията на Тодор Живков и неговото обкръжение и Бойко Борисов и неговото обкръжение е потресаваща. Обяснението е в думите да Борисов, че Живков е един от неговите „университети” и явно в качеството си на личен охранител и ушеразтривач на Живков, Борисов е изучил престъпните практики за злоупотреба с власт и разхищение на държавни средства.

При свое участие на парламентарен контрол в българският парламент на 22.11.2019г. в отговор на въпрос за неправомерното използването от него на държавният самолет за частно партийно посещение на Конгреса на ЕНП в Загреб, Бойко Борисов отговаря: „Щяхме да се пребием с „Фалкона” и само „ербуса” беше свободен” В своят отговор Борисов не отрича частният и партиен характер на посещението и разбираме, че той изначално е имал намерение да използва държавен ресурс и самолет за това пътуване злоупотребявайки с властта си и извършвайки престъпление, като е използвал „еърбуса” защото е бил свободен, иначе е щял да използва друг, също държавен самолет. Това е категорично доказателство за умисъл в неговите действия и напълно съзнателната злоупотреба с власт и разхищение на държавни средства.

Прилагаме линк към видео от електронният сайт на НОВА ТВ с отговора на Бойко Борисов.

БОЕЦ, в качеството ни на неправителствена организация с дейност в обществена полза сезираме Прокуратурата за така извършените от Бойко Методиев Борисов престъпления – престъпления по служба, злоупотреба с власт, разхищаване на публични средства в лична изгода – чл. 282, ал1, ал. 2 и ал, 3, чл. 283, чл. 285 от НК, във връзка с чл. 35 ал.1 от НК и изискваме да бъде образувано на наказателно производство срещу него, в хода на което да бъдат събрани, изследвани и разследвани всички факти и обстоятелства с цел установяване на истината и привличане под отговорност за извършените престъпления. БОЕЦ изискваме да бъдем информирани за действията на прокуратурата и резултатите от проведеното наказателно производство.

25.11.2019г. Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ

Ще е интересно да наблюдаваме реакцията и действията на прокуратурата. Гешев и Цацаров ще трябва да изперат Борисов за пореден път и да оправдаят своите назназчения. БОЕЦ ще информираме обществото за действията и отговора на ВКП.

loading...

АЗ ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ОТ КАКЪВ ВИД Е ПОСЕЩЕНИЕТО НА РАДЕВ В КИТАЙ?????????? КОЙ ГО Е ПОКАНИЛ И ПО КАКЪВ ПОВОД Е БИЛА ПОКАНАТА???? НЕКА КОМПЕТЕНТНИТЕ ХОРА ОТ „БОЕЦ“ ДА ОТГОВОРЯТ КАКТО НА МЕН, ТАКА И НА ДРУГИТЕ ХОРА, КОИТО СЕ ВЪЛНУВАТ ОТ ТОВА ПОСЕЩЕНИЕ!!!!!! И КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА: „…….. Преди дни стана ясно, че Борисов е използвал държавният AIRBUS A319 без да има право на това, за да закара себе си и няколко десетки партийни членове и дръжки на микрофони на частно-партийно събитие…..“ !!! КОЕ СЕ НАРИЧА ЧАСТНО ПАРТИЙНО СЪБИТИЕ И КОЕ НЕ Е?????

RADEV BE NA POSESTENIE PO LICHNA POKANA A BOIKI SEDJA 2 DNI DA CHAKA DA GI PRIEMAT I DA GO IZRITAT NIKAK POCHTITATELNO….RAZLIKATA E OGROMNO…

Той видите ли отишъл да види роднините си на частно посещение с делегация! Ха, ха,ха! Ставате смешни!

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
В МВР чакат по 480 лв. бонус за Коледа

Служителите на МВР ще получат по 480 лв. коледен бонус, научи Mediapool. На заседанието на кабинета в сряда бяха отпуснати допълнителни 34 млн. лв. към бюджета на силовото ведомство. По-голямата част от тях ще отидат за коледни бонуси. Не е ясно за какво ще се харчат останалите около 14 млн. …

Новини
От 1 януари руският газ ще идва от Турция и цената му пада

/КРОСС/ „Булгаргаз“ ЕАД предложи на КЕВР да утвърди цена на природния газ за първото тримесечие на 2020 г., в размер 43,98 лв./MWh /мегаватчаса/ (без цени за достъп, пренос, акциз и ДД), съобщиха от дружеството. Цената е за крайни снабдители на природен газ и за лица с лиценз за производство и …

Новини
7/8 ТВ със специална празнична програма за Коледа и Нова година

Слави Трифонов пусна във фейсбук коледната и новогодишната си програма. Ето какво е приготвил екипа за зрителите:   Уважаеми зрители, знаете, че за мен, като човек, който професионално се занимава с телевизия, най-важното нещо сте точно вие, зрителите. Защото вие сте тези, които осмисляте целия труд, който полагаме и аз, …