fbpx

Блиц новина от парламента: ГЕРБ доволни от себе си. Очакват доходите да растат и през 2020 година

Новини.бг попита депутати от различни парламентарни групи каква е оценката им за отиващата си 2019 година и какво очакват през новата 2020 година.

„2019 година беше успешна за ПП ГЕРБ, както и за ПГ на ГЕРБ. Два избора минаха – за евродепутати и за местна власт и на тях ГЕРБ се представи убедително и спечели. Чухме изявления за отстъпление, но фактите са съвсем различни и партията има сериозен брой представители в Европейския парламент и в местната власт“, заяви пред novini.bg депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов.

„Важното е обаче друго – сериозният икономически ръст, стабилността на държавата, високият кредитен рейтинг на България“, каза той.

„Тенденцията е ясна, но има какво да се желае – от 2017 година има едно плавно повишение на доходите“, обясни депутатът.

„Въпреки изявленията на опозицията срещу ГЕРБ, БСП не присъства в много от общините в България. Ние трябва да си дадем ясна сметка, че след като управляваме 10 години, случилото се през 2019 година е ясен знак за доверието, което ни се дава“, каза Красимир Ципов.

Народният представител напомни, че ГЕРБ са загубили само едни избори – президентските. „За всички обаче е очевидно, че президентът не изпълнява ролята си. Той само отправя критики, които не стъпват на определени факти и обстоятелства. Хвърлят се в общественото пространство различни твърдения. Представят се спекулативно и манипулативни някои позиции“, заяви той.

„Правителството е стабилно“, коментира още Ципов. „Смятам, че това ще бъде показано и следващата година. Благодарение на подкрепата на българските граждани и в техен интерес, ние ще управляваме цял мандат“, обясни депутатът.

Той отказа да коментира въпросът за смяна на министри. „Премиерът Бойко Борисов е човекът, който прави анализ на ситуацията“, напомни Ципов.

„През 2020 година основните политики, които трябва да изпълни правителството и НС са свързани с развитието на страната“, заяви още Красимир Ципов и обясни, че в Народното събрание още след Нова година се очакват законопроекти, които имат за цел по-добрия живота на българите.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

error: Content is protected !!