fbpx

Битката на Боян: За смелостта няма непроходим път!

Битката за върховете е жестока. А борбата на Боян – епична.

Българският алпинист направи нещо невиждано. Неговата спасителна операция остава в историята и заслужава да бъде запомнена. Заради българина Китай и Непал си стиснаха ръцете и успяха да свалят дълго градени бариери, пише novini.bg.

През последните дни за Боян Петров се изговори и написа много. Пътят му към връх Шиша Пангма се оказа миг от вечността, който ще кънти в съзнанията ни още дълго. Ехото от тази експедиция е видимо. От уста на уста, всеки ден, всеки час, навсякъде – всички говорят само за едно.

Боян направи нещо нечувано – за секунди обедини България. Хиляди хора вдигнаха поглед нагоре, за да се молят… да се молят като един, силно, с вяра и много надежда. И тези силни молитви не умират, не спират, не утихват.

Днес спасителите обявиха, че акцията по издирването на алпиниста приключва. Той остава завинаги в прегръдката на планината. По думите на дъщеря му Боян е там, където винаги е искал да бъде. Според жената до него не можеш да спреш човек, когато той има голяма мечта.

Неведнъж българинът е казвал, че планината е неговата вселена. Само хора като него биха разбрали тази любов, тази отдаденост, тази свирепа обвързаност към чувството, което носи покоряването на върхове.

Една латинска сентенция гласи, че за смелостта няма непроходим път. Боян показва повече от смелост през живота си. През годините той победи коварна болест, оцеляваше като по чудо и не спираше да се бори. Да се бори до последно.

Боян реши да прекоси най-трудния път. И успя! Направи го с финес, с много усилия и упорство. И най-важното – без мрачни мисли. И днес надеждата остава, а силният дух на Боян не умира и никога няма да напусне онези, които повярваха, че върхът е там, където е сърцето ти.

Защото съдбата обича смелите, а Боян направи невъзможното, за да се превърне в легенда.

Браво винаги ще си спомняме за теб

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!