Бисер Петков: Поканих майките да се върнат към обсъждането на проектозакона. Майка: Няма да се върнем!

Новини

Имах подкрепа, както и от управляващата коалиция, така и адекватни препоръки от опозицията. Имаше няколко изслушвания в рамките на ресорната комисия, както и разисквания в парламента. Дадох разяснение пред народните представители какво прави Министерство на труда и социалната политика. Това заяви социалният министър Бисер Петков в сутрешния блок на БНТ.

„В рамките на това правителство ние изведохме решаването на проблемите на хората с увреждания като основен приоритет. Вчера отправих покана към майките на деца с увреждания да се върнат към работната група на законопроекта. Исках да обсъдим алтернативни решения. Проектозаконът ще регламентира личната помощ“, каза още той, а в отговор майка на дете с увреждане заяви:

„Текстовете, които бяха описани в законопроекта не са наши. Голяма част от тези предложения, по които работихме липсват, за това и няма да се върнем за работа по проектозакона“, каза тя, пише novini.bg.

„Средствата отиват за хората с увреждания. За пълнолетната група хора с увреждания ще трябва да има средства, и този въпрос го поставихме“, допълни социалният министър.

„И тази година ще има отпуснати средства за електричество към социално слаби хора. Около 90 % от хората, които ползват помощ са на твърдо гориво и дърва“, завърши Бисер Петков по темата за увеличението на цената на тока.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Интерактивна карта на сайта на МВнР дава актуална информация за пътуването по света

На официалния сайт на МВнР функционира интерактивна карта, която предоставя структурирана информация за начина на преминаване на граници и условията за влизане в държавите по света във връзка с пандемията от COVID-19. На вниманието на всички сънародници препоръчваме: – Да следят и следват препоръките и инструкциите на властите в държавата, …

Новини
БНБ удължи срока за подаване на искания за отсрочване на кредити

БНБ удължи до 30 септември срока, в който могат да се подават искания за отсрочване на кредитни задължения заради кризата с Covid-19, съобщиха от централната банка, пише БНР. До 31 март е новият срок, в който действа временният мораториум, допълват от БНБ. Първоначално срокът за подаване на искания изтече на …

Новини
След протеста снощи в София има пострадали и арестувани

Напрежението на многохилядния протест в София снощи ескалира, предаде репортер на „Петел” от мястото. Всичко е било тежка провокация разбираме от него. На среднощен брифинг от МВР обявиха, че има взривени две бомби, а полицаите са били замервани със стъклени бутилки и кутии с червена боя. Дълго време организаторите се …