Бисер Петков: Поканих майките да се върнат към обсъждането на проектозакона. Майка: Няма да се върнем!

Новини

Имах подкрепа, както и от управляващата коалиция, така и адекватни препоръки от опозицията. Имаше няколко изслушвания в рамките на ресорната комисия, както и разисквания в парламента. Дадох разяснение пред народните представители какво прави Министерство на труда и социалната политика. Това заяви социалният министър Бисер Петков в сутрешния блок на БНТ.

„В рамките на това правителство ние изведохме решаването на проблемите на хората с увреждания като основен приоритет. Вчера отправих покана към майките на деца с увреждания да се върнат към работната група на законопроекта. Исках да обсъдим алтернативни решения. Проектозаконът ще регламентира личната помощ“, каза още той, а в отговор майка на дете с увреждане заяви:

„Текстовете, които бяха описани в законопроекта не са наши. Голяма част от тези предложения, по които работихме липсват, за това и няма да се върнем за работа по проектозакона“, каза тя, пише novini.bg.

„Средствата отиват за хората с увреждания. За пълнолетната група хора с увреждания ще трябва да има средства, и този въпрос го поставихме“, допълни социалният министър.

„И тази година ще има отпуснати средства за електричество към социално слаби хора. Около 90 % от хората, които ползват помощ са на твърдо гориво и дърва“, завърши Бисер Петков по темата за увеличението на цената на тока.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Доц. Калинов: Величествен таен подземен тунел пресича цяла България

Мистерията около тунелите под територията на славната ни държава са вълнували поколения историци, геолози и любители на мистичните науки. Ето какво е мнението на доц. Ангел Калинов, ръководил десетки години катедрата по генетика към ВСИ – Пловдив: „Величествен таен подземен тунел пресича цяла България“ След пенсионирането си се е отдал …

Новини
Мика Зайкова: НАП подари на крадци 20 милиарда лева

Интервю на Диана Йонкова, frognews.bg Ако трябва с едно изречение да характеризирам бюджета за 2020 г., бих казала: дежавю в по-лош вариант. В него има от всичко по малко, но всъщност нещата се влошават. НАП „отписа“ 20 милиарда лева като несъбираеми. Подарихме тези пари на крадци. Не можахме да освободим …

Новини
Радев: Имаме нужда от образовани хора, те трудно се поддават на новини за небивал икономически напред

Ние имаме нужда от образовани хора, защото образованият човек трудно се поддава на неистини и на популистки внушения, образованият човек е брониран от ежедневните бомбардировки с новини за небивал икономически и социален напредък. Това каза президентът Румен Радев по време на откриването на церемонията по връчване на четиринадесетите годишни награди …