Бизнесмен предизвика фурор като изсипа грандиозен дъжд от пари върху беден район (снимки/видео)

Новини
1

www.blitz.bg

Бизнесменът Уонг Чинг Кит от Хонконг, известен с търговските си дейности с криптовалута, е бил арестуван от полицията след като разпръснал пари в най-бедната част на града, съобщава от телевизионният канал CGTN.

В оригиналното видео се вижда как младият мъж се приближава със скъпата си кола Lamborghini към една от сградите, излиза на улицата и пита минувачите дали вярват в това, че парите могат просто да паднат от небето. След това от покрива на сградата зад него започва истински „дъжд“ от пари.

Полицията обвинява мъжа в нарушаване на обществения ред, заради което е заплашен да попадне в затвора за една година или да плати голяма глоба.

Последствията обаче вероятно не са изплашили много 24-годишния бизнесмен, защото според очевидци, в този ден са били изсипани около 100 милиона хонконгски долара ($12,79 млн).

Полицията от своя страна съобщава за много по-скромна сума – около шест хиляди хонконгски долара ($767). Всъщност, толкова са успели да съберат като доказателство полицаите, пристигнали на на мястото, върху което се изсипал неочакван „дъжд“ от пари.

Превод и редакция: БЛИЦ

loading...
1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Финансовият министър: Пенсиите се вдигат от 1 юли

Не се обсъжда да няма увеличение на пенсиите от първи юли, съобщи пред журналисти в МС финансовият министър Владислав Горанов. От 1 юли 2020 г. всички пенсии, отпуснати до 31 декември 2019 г. вкл., се увеличават с 6,7%, реши през декември парламентът, пише Вести. „Към момента не се предвижда и …

Новини
От утре ще може да се кандидатства за компенсации по схемата 60/40

От утре ще може да се кандидатства за компенсации по схемата 60/40 в Агенцията по заетостта. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Деница Сачева на брифинг в Министерския съвет, предаде БТА. Тя представи постановлението за изплащане на компенсации на работодатели по схемата 60/40 за запазване на работните места. …

Новини
България затваря границите си за чужденци до 17 април

България затваря границите си до 17 април. Мярката важи за всички, които не са европейски граждани или пристигат от следните държави-членки на ЕС и страни от Шенгенското пространство: Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия и Швейцария. Изключение има за българските граждани, членове на техните семейства и лица …