fbpx

Бакалия хвана цаката на крадците

реклама

Пловдивска бакалия хвана цаката на крадците. За да спре посегателствата от кварталните апаши, собственикът на магазин в „Кършияка“ започна да лепи снимките им на входа на търговския обект.

Така само за един месец два портрета, свалени от охранителните видеокамери, „увиснаха“ на стената на срама. Под всеки от тях се мъдри унизителният надпис „Аз крадох тук“, съобщава Марица.

На едната снимка е запечатана около 40-годишна жена, която била засичана няколко пъти да свива двулитрови бутилки с бира. Трикът, с който даскалицата минавала с нетаксуваната стока, бил разгадан след щателен преглед на видеозаписите. Дамата взимала от хладилната витрина две двулитрови шишета „Шуменско“. Когато обаче стигнела до касата, поставяла на лентата за покупки само едната бутилка, а другата държала на пода до краката си. Щом като платяла едното пиво, на излизане взимала и второто шише и си тръгвала.

След като номерът с бирата станал ясен в средата на юни, от хранителния магазин „Алфина“ на ул. „Братя Търневи“ решили да не подават сигнал в полицията, тъй като щетата от всяка свита бира възлизала на 2,50 лв. Извадили обаче снимка на крадлата и я сложили на входа на търговския обект. Оттогава любителката на безплатната бира спряла да посещава магазина.

реклама

„На вид изглеждаше много възпитана и любезна жена, не можеш да предположиш, че ще открадне нещо“, разказаха пред репортера ни служителите в кварталния магазин. От съседи, видели снимката, те разбрали, че крадлата се казва Даниела и е уважавана учителка в Руската гимназия под тепетата. Разследване на „Марица“ установи, че на стената на позора е бил закачен фотос на Даниела З., която преподава немски език в ЕГ „Иван Вазов“. В деня, когато била хваната да краде и спряна от собственика, тя била с двете си деца, които потънали в земята от срам.

„Шокирана съм от тези действия на собственика. Това се случи преди месец. Той ме настигна отвън и ми се развика. Обясних му, че е станало объркване със стоката и ще си платя каквото трябва, но той беше афектиран. Отказа да вземе парите, а след това ми е лепнал снимката без моето съгласие. Това е уронване на престижа и достойнството ми“, коментира уличената за кражбата учителка.

На втората „позорна“ снимка, окачена в магазина, е заснет пенсионерът бай Георги, който също е от квартала зад ЖСК „Победа“. Той също се пробвал да взима бира без пари, но видеокапанът го хванал в крачка. След като лъснал на таблото, той също дошъл да се моли да си плати откраднатото и да свалят снимката му, но получил категоричен отказ.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Забраняват 8 вида пластмаса от 1 юли

реклама Кадър видео Нова ТВ В студиото на предаването „Социална мрежа“ по NOVA NEWS гостуват Елеонора Йосифова Сдружение „За Земята“ и Вера Маркова от първия магазин с нулев отпадък. Те говорят за това как да заменим пластмасата за ежедневна употреба. „Не е достатъчно само потребителите да намалят количеството пластмаса, но …

Новини
ЦИК: Гласуваме с ръкавици

реклама Снимка pixabay „Дата 4 април дава още една седмица на ЦИК, за да вземе съответните решения за подготовка на изборите“. Тя уточни, че голямото им притеснение е за гласуването на българите в чужбина, тъй като датата съвпада с Великден за католическия свят и припомни, че затова Общественият съвет към …

Новини
Министър Ангелов: След ваксината получих тахикардия заради камерите

реклама Кадър видео Нова ТВ „Нямам завишено кръвно. Аз съм човек, който в такава ситуация… знаете – емоцията е много силна, а и когато има толкова камери срещу мен винаги се получава тахикардия и оттам се получава артетриалното наблюдаване. Д-р Валериева пак ми измери кръвното и то е 110/70“заяви здравният …