fbpx

Багата разтърси САЩ с историята си от 2012-а

Най-успешният български състезател в свободните боеве ММА Благой Иванов разтърси САЩ с историята си. Багата е център на вниманието тази седмица, след като в събота вечерта ще дебютира в октагона на най-голямата сцена на този спорт – UFC. 31-годишният софиянец ще се изправи срещу бившия световен шампион в тежка категория Жуниор дос Сантос в главния мач на галавечерта в Бойси, Айдахо. Бразилецът се завръща на сцената, след като една година участва в допинг скандал, от който в крайна сметка бе оневинен, пише sportal.bg.

По този повод Багата е търсен за редица интервюта отвъд океана. В едно от тях българинът разказва за инцидента в столичния клуб “Домби” през 2012-а, когато бе намушкан с нож в близост до сърцето. Медиите в САЩ припомнят, че Иванов е претърпял 6-часова операция в “Пирогов” и е бил поставен 85 дни в  медикаментозна кома.

“Докторите ми казаха, че само един на милион оцелява след подобна травма като моята”, споделя Благой. И допълва: “След като се възстанових, моментално исках да се върна на ринга. Това винаги е било моята воля”. В пресата припомнят, че са необходими 7 месеца на българина, за да се върне в октагона и да запише победа на турнира Белатор срещу Мани Лара през септември 2013-а.

“Иванов бе отмъкнат от WSOF през април и очевидно има всички необходими качества, за да се изкачи в световната ранглиста и да стане претендент за титлата. Той се изправя срещу Дос Сантос след серия от пет поредни победи, но ще трябва да даде най-доброто, на което е способен, срещу бразилеца”, анализират ситуацията в САЩ. Циганина, както е известен Жуниор, се намира на 7-о място в ранглистата, като е фаворит на букмейкърите.

Интересно е да се отбележи, че ако Багата победи и се изкачи максимално бързо в класацията на UFC, би могъл да се бие със съотборника си в АКА Даниел Кормие за световната титла. 39-годишният ветеран стана първият в историята на този спорт, който държи едновременно поясите в тежка и лека-тежка категория. Той победи с нокаут в първия рунд Стипе Миочич миналата седмица. Американецът обаче заяви, че единственият, с когото ще мери сили в кралската категория, ще бъде Брок Леснър. И след този мач най-вероятно ще се оттегли от октагона.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!