fbpx

Баба Недка е сама и от 7 години не е излизала от дома, а при нея отиде…

реклама

Трафик Нюз

Един от най-любимите български актьори – Димитър Рачков, журналистът Илиян Велков и екип на Български червен кръст отделиха от времето си, за да зарадват 87-годишната Недка Донева от Пловдив. Посещението им бе част от програмата „SOS! Час внимание“, която цели да покаже на обществото, че възрастните хора не се нуждаят от материални блага, а от внимание.

Баба Недка е на 87 години и живее сама. Нейният син е починал, а дъщеря й е заминала в чужбина и не поддържа връзка с нея. От месец май 2012 година не е излизала от стаята си на шестия етаж в Пловдив, защото не може да ходи. Посещават я единствено доброволците на БЧК.

Тази седмица заедно с тях на посещение отидоха телевизионният водещ Димитър Рачков и журналистът Илиян Велков, които отделиха час от времето си, за да поговорят със самотната пенсионерка. Тя им разказа, че по професия е била учител по математика и че е приемала работата като забавление.

Зарежда я философията, а лицата от екрана споделиха, че ги зарежда планината.

„Разговарям и приемам всеки до доказване на противното“, сподели 87-годишната пенсионерка от Пловдив и твърди, че тази среща ще я помни до края на живота си.

„Представях си, че ще видя самотна и подтисната жена, но видях една личност с повече оптимизъм, отколкото имам аз. Тръгвам си от тук все едно, че бях на лекция при една жена, която ми разказа как трябва да се живее”, заяви актьорът Димитър Рачков.

„Нека всеки да отдели своя час внимание към някой възрастен съсед или познат, който живее сам. Тогава ще разберете, че те не се нуждаят от друго, а от внимание“, споделя от своя страна журналистът Илиян Велков.

„Този час внимание е изключително важен на възрастния човек – да види млади хора, да разкаже своя живот”, посочи Таня Георгиева, директор на БЧК – Пловдив.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Министър Ангелов: В европейските страни все по-често се говори за т.н. „български модел“ за справяне с пандемията

реклама Кадър видео Нова ТВ Той призна, че липсата на ваксини в момента е проблем за целия свят, но заяви, че българската държава няма да позволи която и да е фирма производител, колкото и мощна да е тя, дори за секунда да си помисли, че може да пренебрегва българските граждани. …

Новини
След земетресенията в Гърция 900 къщи ще бъдат съборени

реклама Снимка pixabay Земетресенията в сряда и четвъртък с магнитуд 6,3 и 5,9 са повредили стотици сгради в селата Лариса, Еласона, Тирнавос и Фаркадона. Ранени са 11 души.Те оставиха необитаеми около 900 къщи, съобщиха гръцките медии, цитирани от БНТ. Вторичните трусове продължават да предизвикват страха на останалите без дом хора. …

Новини
1
Няма окончателно решение за спиране на плановите операции в страната

реклама Снимка pixabay По думите на Жени Начева, за да може една ваксина да се използва у нас, тя трябва да е одобрена от Европейската агенция по лекарствата. Доставката на ваксините е планирана така, че да бъде осигурена втората доза на всички. Това заяви пред БНР заместник-министърът на здравеопазването Жени …