Астрономите обявиха главния разрушител на извънземните цивилизации

реклама

Климатичните промени и глобалното затопляне трябва да са главните „убийци“ на извънземен разум и причината, поради която ние досега не сме се срещали с извънземни. Това обявиха учени в статия, публикувана в сп. Astrobiology.

„Законите на физиката постулират, че всяка млада технологична цивилизация, подобна на нашата, ще окаже влияние на живота на планетата, докато се развива. Климатичните промени в този случай придобиват космическа значимост, като оценка на въздействието им върху вероятността за оцеляване на цивилизацията ще ни помогне да разберем как и какво да правим с тях на Земята“, изтъква Адам Франк от Университета в Рочестър, допълва news.bg.

Преди повече от половин век американският астроном Франк Дрейк разработи формула за изчисляване на броя на цивилизациите в нашата галактика, с които е възможен контакт, опитвайки се да направи оценка на шансовете за намиране на извънземен разум и живот.

Физикът Енрико Ферми в отговор на достатъчно високата оценка на шансовете за междупланетен контакт по формулата на Дрейк формулира тезата, която сега е известна като парадокса на Ферми: ако извънземните цивилизации са толкова много, тогава защо човечеството не наблюдава никакви следи от тях?

Този парадокс учените са се опитвали да разрешат чрез множество способи, най-популярният от които е хипотезата за „уникалната Земя„. Тя говори за това, че за появата на разумни същества са необходими уникални условия, всъщност, пълно копие на нашата планета.

Други астрономи смятат, че не можем да се свържем с извънземни поради причината, че галактическите цивилизации или изчезват много бързо, за да можем да ги забележим, или защото те активно крият факта на съществуването си от човечеството.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Голямо отличие за Мутафчийски, стана Доктор хонорис кауза на Военноморското училище във Варна

реклама снимка: сп. „Контрафорс“ Началникът на Военномедицинската академия ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски бе удостоен с поредно научно звание – „Доктор хонорис кауза“ на Висшето военноморско училище, предаде topnovini.bg. Удостояването му е по решение на Академичния съвет на Морската академия за приноса му в развитието на образованието и медицината у нас, …

Новини
Бабикян от Отровното трио: И да направим партия, и да не направим, все ще ни ругаят

реклама кадър: YouTube/ Darik Plus Правили сме различни неща досега, за да изразим нашето недоволство от действията на правителството, обяви в ефира на „Дарик“ един от членовете на „Отровното трио“ Арман Бабикян и разказва как са се сдобили с прозвището „Отровното трио“ – много преди тазгодишните протести. Той обяви, че юли са решили …

Новини
КЗП: Не сушете маските в микровълновата и не ги правете от памперс

реклама Снимка: Pexels Съвети за изискванията към маските и методите за тяхното изпитване и ползване, представи Комисията за защита на потребителите на своя сайт. Те са изготвени на базата на стандартизационния документ за предпазни покрития за лице за  обща употреба за населението Споразумение CWA 17553:2020 „Маски за лице за населението. Ръководство за минимални …