fbpx

Астрономите обявиха главния разрушител на извънземните цивилизации

Климатичните промени и глобалното затопляне трябва да са главните „убийци“ на извънземен разум и причината, поради която ние досега не сме се срещали с извънземни. Това обявиха учени в статия, публикувана в сп. Astrobiology.

„Законите на физиката постулират, че всяка млада технологична цивилизация, подобна на нашата, ще окаже влияние на живота на планетата, докато се развива. Климатичните промени в този случай придобиват космическа значимост, като оценка на въздействието им върху вероятността за оцеляване на цивилизацията ще ни помогне да разберем как и какво да правим с тях на Земята“, изтъква Адам Франк от Университета в Рочестър, допълва news.bg.

Преди повече от половин век американският астроном Франк Дрейк разработи формула за изчисляване на броя на цивилизациите в нашата галактика, с които е възможен контакт, опитвайки се да направи оценка на шансовете за намиране на извънземен разум и живот.

външна реклама

Физикът Енрико Ферми в отговор на достатъчно високата оценка на шансовете за междупланетен контакт по формулата на Дрейк формулира тезата, която сега е известна като парадокса на Ферми: ако извънземните цивилизации са толкова много, тогава защо човечеството не наблюдава никакви следи от тях?

Този парадокс учените са се опитвали да разрешат чрез множество способи, най-популярният от които е хипотезата за „уникалната Земя„. Тя говори за това, че за появата на разумни същества са необходими уникални условия, всъщност, пълно копие на нашата планета.

Други астрономи смятат, че не можем да се свържем с извънземни поради причината, че галактическите цивилизации или изчезват много бързо, за да можем да ги забележим, или защото те активно крият факта на съществуването си от човечеството.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Над 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Сашо Кадиев към Иво Димчев по БТВ: Ти нали си гей?

кадри bTV Водещият на „Преди обед“ Александър Кадиев направи странен преход към личните теми в разговора с артиста и певец Иво Димчев, който гостува в студиото на bTV. По темата за връзките, Сашо директно попита: „Ти нали си гей?“ външна реклама Иво Димчев потвърди това, даже допълни, че е „мега …

Незабавни статии
Анджи загина в опустошително цунами на Тонга, докато спасява кучетата си

Снимки: Фейсбук, Angela Glover, Potungaue Koloa Fakaenatula Тялото на британка, изчезнала на остров Тонга, беше намерено от съпруга й. Той ръководеше групата за издирването й, след като тя беше отнесена от опустошителното цунами. Тя е първият човек, за който се знае, че е загинал при бедствието, предизвикано от вулканично изригване. …

Незабавни статии
Иво Димчев шокира Холивуд: Американците не искат да са в Рая, ако Тръмп е там

кадър bTV Българският артист и певец Иво Димчев разказа по bTV за гастрола си в Лос Анджелис, САЩ, където е изнасял домашни концерти. Той не за първи път е в Холивуд, но се оказало, че там помнят предишните му изяви още преди пандемията. Скандалният Димчев, който не се съобразява с …