fbpx

Апелативният съд потвърди – Лерца в затвора за 2 години и 4 месеца! Остава още само една инстанция!

© Plovdiv24.bg
Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата, с която Окръжен съд-Пловдив осъди Катя Лерца на 2 години и 4 месеца затвор за предизвикано пътнотранспортно произшествие на бул. „Санкт Петербург“ в Пловдив, при което на 13 май миналата година беше причинена смъртта на полицейски служител. Наказанието следва да се изтърпи реално при първоначален общ режим. Подсъдимата е лишена и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 4 години.

В решението си магистратите са посочили, че категорично е опровергана тезата на защитата за съпричиняване на катастрофата от страна на полицая. Той е предприел действия за спиране и извършване на проверка на друг автомобил, движещ се пред този на подсъдимата, в крайна лява лента. Според Апелативния съд служителят на реда от достатъчно голямо разстояние е подал знак със стоп-палка и реално е бил видим за Лерца. Освен това в този момент в средната лента, при три налични, е нямало приближаващи автомобили.

Апелативният съд отхвърли искането за условно наказание, приемайки, че за поправянето на подсъдимата е наложително то да бъде изтърпяно реално в затвора.

Пред първоинстанционния съд подсъдимата е признала фактите, изложени в обвинителния акт и делото е протекло по реда на съкратеното съдебно следствие. За това и първоначално определеното наказание е намалено с една трета.

В решението е посочено, че подсъдимата е управлявала автомобила си със скорост, двойно по-висока от разрешената. Освен това по целия булевард „Санкт Петербург“ в момента на произшествието е имало концентрация на много хора, поради провеждане на масово мероприятие.

Като отегчаващо отговорността обстоятелство е отчетено, че след извършване на деянието свидетелството за правоуправление на подсъдимата е отнето. Скоро след произшествието контролните органи са установили, че тя въпреки това управлява автомобил без книжка, за което й е съставен акт за нарушение.

Връчването на постановлението за отнемане на свидетелството за правоуправление и възможността за обжалването му пред съда, нямат пряко отношение към оценка поведението на подсъдимата. По делото са събрани и доказателства, от които е видно, че подсъдимата многократно е нарушавала и преди това правилата за движение по пътищата. Решението на Пловдивския апелативен съд не е влязло в сила и подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!