fbpx

Анадолска реч и ритми завладяват радиочестотите в Бургаско. Докога?!

Турски радиостанции се включват на честотите на добре познати и любими радиостанции в Бургас. За случаите алармират неприятно изненадани читатели на Флагман.БГ.

Проблемът с проходимостта на радиосигнала над Черно море не е от вчера. Смущенията имат сезонен характер и се изострят в летните месеци на годината до нечуваемост на излъчващите местни радиа в региона.

„Всъщност не само сигналите на турските радиостанции пречат на нашите честоти, но и нашите пречат на турските. Сериозната разликата е, че техните излъчват с мощност от 40 хил. вата, а нашите са по 400 вата. Схващате ли, че разликата е 100 пъти”, задават риторично въпроса местните радиооператори.

външна реклама

Оказва се, че проблемът е физически, а решението му е лесно. Напълно достатъчно е мощността на излъчване в региона да бъде увеличена до 2-3  пъти, което Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) не позволява според норматива си, коментират собственици на радиостанции по морето.

„За ситуацията КРС твърди, че ние частните радиооператори не искаме да се инвестира в по-мощни предаватели и това е причината, за да ни пробиват „комшиите”, но това не е така. Другият мотив за неразрешаване на увеличението на мощността е, че си пречели честотите, но пък ние затова им даваме пари за честотно планиране. Те трябва така да го направят,че да не си пречат честотите. И това за тях не е никакъв проблем, защото и в Турция и в Америка има хиляди радиостанции, които не си пречат”, коментират още засегнатите.

Заглушаването на честотите е проблем, който е общ за всички нас работещите в радиобранша, коментира най-известният радиоводещ в Бургас Петър Генчев. „Моят коментар е кратък и ясен. Няма българска радиостанция, която де е ОК тези честоти да продължават да се „качват“ върху нашите”, заяви той.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Над 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Силата на духа: Млад татко оцеля след цяла година на апаратно дишане

Снимки: Фейсбук, Hayley Watts Баща, който беше описан като „един от най-болните досега“ пациенти с вируса в лондонската болница чак сега започна да диша без апарат, повече от година след като хвана вируса. 40-годишният Андрю Уотс от Бексли беше с един най-дългите престои на пациенти, които лекарите някога са виждали, …

Незабавни статии
Две сестри купиха къща и я направиха кръчма, но ужасът настъпи малко след това

Изображение гугъл мапс Лятото на миналата година две сестри от Морпет, Англия, купуват къща, в която правят питейно заведение. Още в началото собственичките и персонала изпадат в ужас от необяснимите събития, които се случват там. външна реклама Не само зловещите звуци нощем, които чуват сестрите, тъй като спят в апартамент …

Незабавни статии
Сашо Кадиев с шокиращи разкрития за ниските заплати на колегите си

кадри bTV, YouTube/The Jonathan Ross Show Сашо Кадиев направи шокиращи разкрития за ниските заплати на колегите си в Народния театър. Водещият на „Преди обед“ по bTV Александър Кадиев направи отрицателен коментар по повод очакването световната звезда Джон Малкович да режисира своя постановка в Народния театър „Иван Вазов“ през 2024 година. …