Американско изследване: Руски тролове убеждават колко вредни са ваксините

Новини

Учени от университета Джордж Вашингтон са установили, че „руски тролове“ са причината за разгорещените спорове в интернет пространството за вредите и ползите от ваксините за различни заболявания. Изводите от изследването са публикувани в академичното списание American Journal of Public Health, съобщава БГНЕС.

Целта на проучването е било да се установи по какъв начин интернет ботове и „тролове“ разпространяват в Twitter здравна информация.

„Руските тролове и специализирани ботове публикуват туитове със здравна информация значително по-често от обикновените потребители… Руските тролове са хиперболизирали мненията на двете страни в спора за ваксините“, пише в публикацията.

Според изследователите „хаштаговете, които руските тролове използват, демонстрират факта, че техните съобщения са по-политизирани и разпалват идейните разногласия. Маскирани като обикновени потребители, те формират лъжлива равнопоставеност на мненията „за“ и „против“ ваксините и по този начин подкопават обществения консенсус относно ваксинациите“, е заключението на проучването.

Припомняме, че през тази седмица СЗО излезе с данни, че заболелите от морбили в Европа са достигнали рекордно ниво. Само в Сърбия вече има 15 смъртни случая – заради липсата на ваксинация.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Румен Петков: Гласуваш за Борисов, получаваш Деската

Сегашният начин на местно самоуправление е извратен. Четвърт от средствата, които стигат до общините, стигат по силата на постановления на Министерския съвет, зад гърба на Народното събрание и обществото и на партиен принцип. Това коментира в Пловдив председателят на ПП АБВ Румен Петков, който подчерта, че в цялата история на …

Новини
Димитър Манолов, КТ „Подкрепа“: Болничните трябва да се плащат в двоен размер

Абсурдно е да се криминализира всеки болничен лист, измамникът е този, който издава фалшивите, а не който ги ползва, казва Димитър Манолов. Всеки път, когато работодателите предлагат да не се плащат първите три дни болнични, аз ще казвам: „Те трябва да се плащат в двоен размер. Тогава хората имат най-големи …

Новини
Тези българи взимат баснословни пенсии, а трикът е в…

източник: Блиц Българите, които са живели и работели в САЩ и получават американска пенсия, са скочили двойно. Според данни от Social Security Administration до август 2019-а това са 701 души, пише БГ ВОЙС. Предишните години бройката им е варирала между 300 и 390 и рядко е достигала малко над 400. …