fbpx

Американско изследване: Руски тролове убеждават колко вредни са ваксините

Учени от университета Джордж Вашингтон са установили, че „руски тролове“ са причината за разгорещените спорове в интернет пространството за вредите и ползите от ваксините за различни заболявания. Изводите от изследването са публикувани в академичното списание American Journal of Public Health, съобщава БГНЕС.

Целта на проучването е било да се установи по какъв начин интернет ботове и „тролове“ разпространяват в Twitter здравна информация.

„Руските тролове и специализирани ботове публикуват туитове със здравна информация значително по-често от обикновените потребители… Руските тролове са хиперболизирали мненията на двете страни в спора за ваксините“, пише в публикацията.

Според изследователите „хаштаговете, които руските тролове използват, демонстрират факта, че техните съобщения са по-политизирани и разпалват идейните разногласия. Маскирани като обикновени потребители, те формират лъжлива равнопоставеност на мненията „за“ и „против“ ваксините и по този начин подкопават обществения консенсус относно ваксинациите“, е заключението на проучването.

Припомняме, че през тази седмица СЗО излезе с данни, че заболелите от морбили в Европа са достигнали рекордно ниво. Само в Сърбия вече има 15 смъртни случая – заради липсата на ваксинация.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

Блиц Новини
Участничка в „Ергенът“ се оплака от нездравословни условия

Снимки профил инстаграм Дамите в романтичното шоу „Ергенът“ окапват една по една. Много момичета са вече извън формата и разказват за впечатленията и преживяванията си от престоя вътре. Оказа се, че любовта не е единственото, което ги придружава в ежедневието. Явно храненето не им се е отразило добре. Една от …

error: Content is protected !!