Алпинистът Атанас Скатов изкачи 4 осемхилядника за един сезон

Новини

За изкачването на 4 осемхилядника в рамките на един сезон, предстоящите пътувания и срещи в страната с почитатели, както и плановете за 2020 година говори алпинистът Атанас Скатов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Той ще посети 12 български града, за да се срещне с хора и да разкаже за своите приключения. Първата среща е в София в Дома на киното на 3 декември от 19 часа.

Алпинистът е на „растителна диета“ но споделя, че понякога също изпитва липса на енергия.

„Трябва да пазим природата. 11 хил. учени са написали 130 хил. страници доклад за затоплянето на нашата планета. Една от мерките е да намалим консумацията на животинска храна, защото по този начин пазим планетата“, каза Скатов в „България сутрин“.

Той допълни, че засаждането на повече дървета охлажда климата, а чрез изолирането на жилището, за да не се губи топлина, също можем да сме полезни на природата..

Алпинистът каза, че има различни периоди, в които не се чувства толкова силен, особено по време на експедиция или след нея. „След това започвам да се възстановявам“, разкри той за своя режим.

През 2020 година се очаква Атанас Скатов да изкачи още 4 осемхилядника, за които той трябва да се подготви физически и финансово.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Поскъпна „потребителската кошница“, плащаме с 6 лева повече от миналата година

С 6 лева по-скъпа е потребителската кошница през настоящата година отколкото миналата по това време. Това обяви в сутрешния блок на Нова телевизия Владимир Иванов от Държавната комисия по стокови борси и тържища. По думите му причината за поскъпването е основно в лошото време, което е оказало много по-голямо влияние върху цените …

Новини
Николай Витанов от БАН: Ако случаите на COVID-19 надвишат 300 на ден, здравната система ще се претовари

кадър: БНТ Във втория пик на първата вълна на коронавируса сме. Есента се очакват 10 000 регистрирани в България. Това прогнозира математикът проф. Николай Витанов от БАН, ръководител на екипа, който дава данни, изчислява анализи в помощ на Националния оперативен щаб. „От известно време говоря, че ще стигнем петцифрено число …

Новини
С каубойски танц и кънтри музика посланикът на САЩ Херо Мустафа покани всички да празнуват 4 юли онлайн

С каубойска шапка и ботущи, под звуците на кънтри музика, американският посланик Херо Мустафа отново прояви таланта си на танцьорка. Този път поводът е националният празник на САЩ, 4 юли. С видео, публикувано на страницата на дипломатическата мисия във Фейсбук, тя оправя покана за онлайн парти по повод Деня на …