Алпинистът Атанас Скатов изкачи 4 осемхилядника за един сезон

Новини

За изкачването на 4 осемхилядника в рамките на един сезон, предстоящите пътувания и срещи в страната с почитатели, както и плановете за 2020 година говори алпинистът Атанас Скатов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Той ще посети 12 български града, за да се срещне с хора и да разкаже за своите приключения. Първата среща е в София в Дома на киното на 3 декември от 19 часа.

Алпинистът е на „растителна диета“ но споделя, че понякога също изпитва липса на енергия.

„Трябва да пазим природата. 11 хил. учени са написали 130 хил. страници доклад за затоплянето на нашата планета. Една от мерките е да намалим консумацията на животинска храна, защото по този начин пазим планетата“, каза Скатов в „България сутрин“.

Той допълни, че засаждането на повече дървета охлажда климата, а чрез изолирането на жилището, за да не се губи топлина, също можем да сме полезни на природата..

Алпинистът каза, че има различни периоди, в които не се чувства толкова силен, особено по време на експедиция или след нея. „След това започвам да се възстановявам“, разкри той за своя режим.

През 2020 година се очаква Атанас Скатов да изкачи още 4 осемхилядника, за които той трябва да се подготви физически и финансово.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Главният държавен здравен инспектор: Европа е пред грип, у нас засега няма

Със сигурност в България вече има някаква циркулация на грипни вируси, но тя все още е много ниска. В отделните седмици ние изследваме от 20 до 120 проби от хора, които показват симптоми, подобни на грип. Засега не сме засичали положителна проба. В Европа обаче процентът на положителните тестове вече …

Новини
Двойни бонуси си раздадоха в Централна избирателна комисия

Централната избирателната комисия тихомълком си е раздала бонуси, твърди „Труд”. Медията се позовава на проучване, което е направила в Системата за електронни бюджетни разплащания (СЕБРА). Всяко ведомство е длъжно да публикува на сайта си информация от тази система за вида и размера на плащанията, които е направило всеки ден. Решението …

Новини
Петър Стоянов с оценка за Прехода: Постигнахме много, всичко се промени за добро

За Прехода мога да кажа, че много постигнахме, всичко се промени и то за добро, независимо от изкусителните подмятания колко сме изгубили. Защото по онова време българите трябваше да чакат с часове на опашки за банани и портокали. Това коментира в предаването “Панорама“ в ефира на БНТ бившият президент на …