fbpx

Адвокатът на Иван Тодоров: Подготвили сме искове за 7-цифрени суми

Кадър бТВ

За мен е необяснимо защо Иван Тодоров е в ареста. Има неравнопоставеност между обвиняемите. Няма причина някой да бъде задържан, най-малко Иван Тодоров. Това заяви адвокатът на Иван Тодоров – Георги Стефанов в ефира на БТВ.
„Как може да той да бъде обществено опасен човек? Тодоров се занимава с честен бизнес. Той е инвеститор, който рискува собствени средства, за да инвестира в България. Той е натопен. Най-вероятно от конкурентна фирма“, убеден е защитникът, цитиран от новин.бг.

„Кристиян Бойков има данни по отношение на авторството на деянието. По данни на защитата много хора са прониквали в НАП и това е видно от тези чатове. Това е ставало с най-обикновена парола и акаунт. По делото има двама свидетели, които са били на изпитателен срок в „ТАД Груп“. Те не са се справяли и са били освободени. Тези служители не са имали достъп до Иван и няма как да дадат каквито и да е сведения за него“, изтъкна адвокатът на Тодоров.

Той определи думите на Иван: „Ще свалям правителството“, като шеги по време на лични разговори. „Ние нямаме какво да кажем, защото нямаме крием. Не дължим оневиняващи доказателства. Настояваме разпитът да се състои пред съдия. Не се притесняваме от разказа на Кристиян Бойков. Проблем е, че този процес се политизира“, смята адвокат Стефанов.

„Натискът, който се оказва от страна на прокуратурата, нарушава презумпцията за невинност. Не може прокуратурата да твърди пред медиите, че даден човек е виновен, преди съдът да се е произнесъл. По тази причина сме подготвили искове не само от Съда по правата на човека, а и към Федералния съд в Калифорния. Не е изключено да се стигне до 7-цифрени суми, които България ще изплати.

Седемцифрена сума е
9 999 999 лева. Колко е хонорара на адвоката ?

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!