Агенцията по пътна безопасност настоява за тестове на шофьорите над 60 години

Новини
3

Държавната агенция по пътна безопасност настоява да се въведат психологически и физически тестове на шофьорите над 60 години.

Причината е в зачестилите катастрофи, предизвикани от водачи в пенсионна възраст.

Над 120 са катастрофите през последните две години в Русе с участието на хора над 60 години, предава БНТ. Над 100 са ранените, 4 са загиналите, пише www.dunavmost.com.

Само тази седмица 95-годишен мъж намери смъртта си на пешеходна пътека, защото беше блъснат от автомобил, управляван от 71-годишен шофьор. Друг водач на същата възраст се преобърна с колата си по таван в центъра на града.

На форум в Русе, посветен на пътния травматизъм, представители на различни институции коментираха до колко са адекватни зад волана възрастните шофьори.

Малина Крумова, председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“: Когато станат на 60 години не да имат безсрочна книжка, а напротив по-често да подлежат на физическа и психологическа проверка.

От „Пътна полиция“ отчитат и друга тревожна тенденция- все повече млади хора, употребили наркотици, сядат зад волана.

Гл. инспектор Михаил Манов, началник сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Русе: Средно за седмица варират от 7 до 3-4 водачи с употреба на наркотични вещества или техни аналози – млади хора, които търсят адреналина.

Служителите на реда затягат сериозно контрола и на мотористите, като ще следят за неизрядни документи и правоспособност.

loading...

Над 120 са катастрофите д мъже над 60, а колко са с мъже под 60?
Над 480 са. Нали е така? И кого тогава да тестваме?

Аз незнам какво ще тествате , частната фирма в градският транспорт в София.
По точно Лини 18 20 21 22 23 и да не изреждам всички се управляват
От водачи над 60 г.

Ей ненормалници изчезвайте и закривайте ши*аната си агенция ! Как пък нито една институция в държавата не става бе ,ГЕЛП откъде ги изравяте тези сульо и пульо дето не стават за нищо ! Боже ,Боже ,накажи ги както ти си знаеш ,че вече ни изпиха и кръвчицата ! АМИН !

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Астролог: Добър ден за начало на нови начинания

4 слънчев ден – Ден на Небесния войн (Архангел Михаил, Георги Победоносец), на астралното войнство, създаващо нашата защита. Това прогнозира астрологът Ивелина Пенчева за tribune.bg. Тотем на деня е Снежният Барс, символ на безстрашие, решителност и благородство. Добър ден за начало на нови начинания и перспективни дела. Ден на активните …

Новини
Проф. Димитър Иванов: Бъдещето на българите на Острова ще стане ясно след  изборите

Дебатите за Брекзит през последните 3 години парализираха британската политическа система. За пръв път от 100 години в страната ще има предсрочни избори по време на зима, това заяви икономистът проф. Димитър Иванов. Експертът подчерта, че сагата около развода на Великобритания с Европейския съюз е сериозна и е с неясен …

Новини
Полицията предупреждава за нарастване на телефонните измами по празниците

Обикновено телефонните измами се извършват преди празниците, каза в ефира на БНТ Златка Падинкова, началник сектор „Измами“ към ГДНП. По време на коледните и новогодишните празници назад в годините не се наблюдава увеличение или по-голям брой регистрирани телефонни измами, каза Падинкова. „Класическата схема е една през последните години, по която …