Учени предупреждават да внимаваме с яйцата на закуска

Новини
2

Една от най-често срещаните храни за закуска във всяка кухня по света са яйцата. Вариантите им за приготвяне са безброй – варени, пържени, забулени т.н.

Според учени от САЩ обаче яденето на яйца за закуска може да има лош ефект. Оказва се, че тази така популярна храна може да има негативни последици за здравето ни и да ни докара страшна болест.

Според експертите яйцата за закуска влияят върху сърдечно-съдовата система и да предизвика диабет.

Биолози и лекари провели два експеримента. По време на първия участниците са се хранели нормално и варели яйца по своя преценка. Оказало се, че вредността на продукта зависи от метода на неговото приготвяне.

Например, ако хората пържели яйцата в масло и добавяли бекон, ястието ставало по-малко полезно от просто варените яйца (което обаче не е особено изненадващо).

Вторият опит показал: ако по време на готвене изсипете продукта с различни добавки и подправки, нивото на глюкоза в кръвта после се променя.

Главният технолог на голяма птицеферма само се смее на измислиците на тези учени: „Невероятно е, че сериозните експерти прекарват време в проверка на достатъчно очевидни неща.

Разбира се, ако ядете сутрин яйца с щедра добавка на месо и още повече мазнини, това няма да се хареса на тялото ви. И то ще се разбунтува. Но същото се случва, ако ядете, да речем, сирене, извара и дори си представите каша.

Между другото, колкото по-малко е яйцето, толкова по-полезно е. Пилето в птицефермата започва да снася на 17-18-та седмица от живота си и дава по едно яйце на ден, което е наситено с хранителни вещества, но в същото време е малко.

Така например с възрастта пилето започва да снася по-големи яйца, но хранителните им стойности намаляват. Между другото, най-големите яйца в птицефермите обикновено се изхвърлят.

Освен това яйца с два жълтъка са обикновено снесени от много стари кокошки носачки. В края на „кариерата“ на кокошето тяло става все по-трудно да прави черупки, затова понякога се получава „две в едно“./ zdrave.to

loading...
2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Излезе биографичната книга на Татяна Лолова „Дневници и делници“

Биографичната книга на Татяна Лолова „Дневници и делници“ е пълна с прелюбопитни истории от досегащния живот на голямата ни театрална легенда. И ако нейните колоритни ситуации продължават и до днес, то тези от книгата й оставят без дъх… В една от тези истории с типичния си закачлив тон актрисата признава, че …

Новини
Кобрата може да се бие за световната титла на „Васил Левски“

Националният стадион „Васил Левски“ е сред вариантите за домакин на битката на Кубрат Пулев за световната титла на IBF, разкрива мениджърът на топ боксьора ни Ивайло Гоцев пред „Тема спорт“. Кобрата се завърна от САЩ, след като постигна 28-ата си победа (14 с нокаут) в 29-ия си мач на професионалния …

Новини
ДПС против скритото увеличение на осигурителната вноска

ДПС категорично не подкрепя идеята анонсирана вчера първият ден на болничния да не се заплаща, пише news.bg. За нас това е скрито увеличение на осигурителната вноска, каза пред медиите в Народното събрание Ерол Мехмед. Не може да се отнемат права на работници, подчерта той. За него се засягат и правата …