Румен Радев: Футболът ни е огледало на състоянието на държавата

Новини
3

Президентът Румен Радев заяви днес, че не приема държавна намеса в делата на Българския футболен съюз, предаде новини.бг.
За мен е безпрецедентно държавата да се намесва в една независима институция. Управляващите са саморазобличиха, защото нито една федерация не носи отговорност за футболно хулиганство. БФС няма охранителни или разследващи функции, каза държавният глава пред журналисти след церемонията по случай празника на Военновъздушните сили, като призова ангажираните с охраната на мача също да поемат отговорност.

Футболът е огледало на състоянието на държавата – каквото ни е управлението на държавата, такова ни е и управлението на българския футбол и вчерашните действия са блестящо доказателство за това, заяви президентът.

Румен Радев посочи, че не е адвокат на подалия оставка шеф на БФС Борислав Михайлов, както и защити достойнството на държавата, която бе уличена в расизъм. Държавният глава подчерта, че няма как по този начин да бъде обиждан народ, който е спасил десетки хиляди евреи през Втората световна война.

При внезапен масиран мигрантски натиск към нашата сухопътна граница България няма капацитета да се справи сама. Затова трябва да сме много активни и да използваме всички възможни лостове и механизми на ЕС, посочи в отговор на въпрос президентът. По думите му България има нужда от оперативен план за колективни действия на ЕС в случай на рязко нарастване на мигрантски натиск към нашата граница.

loading...

Мунчо насочете мигранската вълна към русия.тя също е допренесла за тези мигранти а сега стои и гледа сеира на ЕС.Блокирала гранниците повече от всякога.

да ги насочи между краката ти, джендър безмозъчен.Русия няма нищо общо с тоя случай.аман от болни хора.

България е расистка и така трябва да бъде.Аман от черни маймуни заляха света.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Откриха зеленчуковата градина на Хитлер

Градина, в която някога са се отглеждали пресни зеленчуци за Адолф Хитлер, беше открита сред руините на неговия скандален щаб „Вълчата бърлога” в Полша. Там нацисткият лидер е прекарал по-голямата част от последните години на войната. Строго секретният, силно охраняван бункерен комплекс е използван от нацистите до януари 1945 г., …

Новини
Момче издирва любимата си чрез медиите

Редактор: Виолета Иванова e-mail: violeta_ivanova_petel.bg@abv.bg Млад мъж доказва, че явно се е влюбил от пръв поглед в момиче на метростанция в столицата. Докато си махали оживено от разстояние, обаче, влакът дошъл и запознанството не се осъществило. За това младежът насрочва среща на момичето, което е харесал утре в 10 часа на …

Новини
Средната месечна работна заплата за област Разград достигна 1109 лв.

Средната месечна работна заплата за област Разград през третото тримесечие на годината достигна 1109 лева. Това съобщават от отдел „Статистически изследвания“ към Териториалното статистическо бюро – Север. Спрямо предходното тримесечие увеличението е със 7,4 на сто, а в сравнение със същия период на миналата година нараства с 10,7 процента. В …