Румен Радев: Футболът ни е огледало на състоянието на държавата

Новини
3

Президентът Румен Радев заяви днес, че не приема държавна намеса в делата на Българския футболен съюз, предаде новини.бг.
За мен е безпрецедентно държавата да се намесва в една независима институция. Управляващите са саморазобличиха, защото нито една федерация не носи отговорност за футболно хулиганство. БФС няма охранителни или разследващи функции, каза държавният глава пред журналисти след церемонията по случай празника на Военновъздушните сили, като призова ангажираните с охраната на мача също да поемат отговорност.

Футболът е огледало на състоянието на държавата – каквото ни е управлението на държавата, такова ни е и управлението на българския футбол и вчерашните действия са блестящо доказателство за това, заяви президентът.

Румен Радев посочи, че не е адвокат на подалия оставка шеф на БФС Борислав Михайлов, както и защити достойнството на държавата, която бе уличена в расизъм. Държавният глава подчерта, че няма как по този начин да бъде обиждан народ, който е спасил десетки хиляди евреи през Втората световна война.

При внезапен масиран мигрантски натиск към нашата сухопътна граница България няма капацитета да се справи сама. Затова трябва да сме много активни и да използваме всички възможни лостове и механизми на ЕС, посочи в отговор на въпрос президентът. По думите му България има нужда от оперативен план за колективни действия на ЕС в случай на рязко нарастване на мигрантски натиск към нашата граница.

loading...

Мунчо насочете мигранската вълна към русия.тя също е допренесла за тези мигранти а сега стои и гледа сеира на ЕС.Блокирала гранниците повече от всякога.

да ги насочи между краката ти, джендър безмозъчен.Русия няма нищо общо с тоя случай.аман от болни хора.

България е расистка и така трябва да бъде.Аман от черни маймуни заляха света.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
„Български пощи“: Готови сме да разпространяваме печатни издания

„Български пощи“ ЕАД има готовност да разпространяват печатни издания от 2 март, съобщиха от дружеството за topnovini.bg. От днес започва и сключването на договори с издателите. Дейността по разпространението на печатните издания от 1 март се поема от „Български пощи“. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен …

Новини
Премиерът развърза кесията, отпускат 25 милиона за физкултурни салони

„Основният приоритет в областта на младежта и спорта, който заложихме в програмата за управление на третия кабинет на Бойко Борисов, е изграждането на физкултурни салони в училищата. С днешното решение на Министерски съвет за отпускане на средства в размер на 25 милиона лева заявяваме ясно, че искаме да превърнем в …

Новини
Собственикът на ТАД Груп Иван Тодоров е пуснат срещу 100 000 лева

Шефът на ТАД Груп Иван Тодоров е пуснат от ареста срещу 100 000 лева парична гаранция. Решението е взето на 12 февруари от спецсъда, а прокуратурата не е протестирала пред по-горна инстанция. Така паричната гаранция е влязла в сила, съобщава БТА, като се позовава на свои източници в съда. Тодоров …