Президентът: Държавата не може да се намесва в независимата БФС

Новини
6

Президентът Румен Радев не приема държавна намеса в делата на футболната федерация.

„За мен е безпецедентно държавата да се намесва в една независима институция. Управляващите са саморазобличиха, защото нито една федерация не носи отговорност за футболно хулиганство. БФС няма охранителни или разследващи функции“, коментира държавният глава пред журналисти след церемонията по случай празника на ВВС, пише Дарик.

„Футболът е огледало на състоянието на държавага. Каквото е управлението на държавата, такова е състоянието на футбола“, обобщи президентът.

В същото време Румен Радев уточни, че не е адвокат на подалия оставка шеф на БФС Борислав Михайлов, както и защити достойнството на държавата, която бе уличена в расизъм. Румен Радев даде да се разбере, че няма как по този начин да бъде обиждан народ, който е спасил десетки хиляди евреи през Втората световна война.

loading...

Прав е президентът ни.Що не вземе да смени правителството и прокурора и съдиите?.Не може да нарушаваш правото на власт.Това е закон приет за властите.И после имаме външно министерство,което трябва да защити интересите на държавата и народа си,а не само да се правят на активни дето трябва и дето не трябва .Що нашите медии не пишат как се държаха английските фенове тук.Щото сме блюдолизци,затова!

Аз мисля, че след като държавата е принципал на това ведомство и го финансира с пълното си право ще се меси на федерацията по футбол! Извинете ама там го обърнаха на бардак, президента на БФС-то не изтрезнява бе хора, какво е това нещо, това е държавна институция, така, че президентчето да си гледа президенството и да не се изказва за пореден път неподготвен!

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Време за почивка за Телците, Девите да приключат започнатите задачи

lamqta.com Овен Началото на деня може да се ознаменува с прилив на творческа енергия, жажда за свободна дейност и опити да се осъществи мечтата Ви. Само че подобно настроение ще бъде не за дълго: вече след обед ентусиазмът Ви ще изстине и ще приеме по-умерен вид. Контактите с децата, любимите …

Новини
Д-р Александър Симидчиев: Не е проблемът в мерките, а в тяхното спазване

Истинското предизвикателство е индивидуалната отговорност на хората“. Това каза пред БНР пулмологът д-р Александър Симидчиев и добави, че Covid-19 промени реалността и трябва да приемем тази нова реалност и да живеем пълноценно в нея, спазвайки елементарни правила. Според него трябва да се структурират по-сериозни и по-малко сериозни мерки: „Трябва да …

Новини
Инвалидните пенсии под въпрос, без заповед на Ананиев, ТЕЛК решенията важат до 13 юли

Инвалидните пенсии за месец юли са под въпрос. Оказва се, че още няма заповед на здравния министър Кирил Ананиев, който пое ангажимента да увеличи до септември срока за валидността на ТЕЛК и НЕЛК-решенията, пише Актуално. Близо 5 000 души ще останат с платена пенсия само до 13 юли, когато изтича …