Президентът: Държавата не може да се намесва в независимата БФС

Новини
6

Президентът Румен Радев не приема държавна намеса в делата на футболната федерация.

„За мен е безпецедентно държавата да се намесва в една независима институция. Управляващите са саморазобличиха, защото нито една федерация не носи отговорност за футболно хулиганство. БФС няма охранителни или разследващи функции“, коментира държавният глава пред журналисти след церемонията по случай празника на ВВС, пише Дарик.

„Футболът е огледало на състоянието на държавага. Каквото е управлението на държавата, такова е състоянието на футбола“, обобщи президентът.

В същото време Румен Радев уточни, че не е адвокат на подалия оставка шеф на БФС Борислав Михайлов, както и защити достойнството на държавата, която бе уличена в расизъм. Румен Радев даде да се разбере, че няма как по този начин да бъде обиждан народ, който е спасил десетки хиляди евреи през Втората световна война.

loading...

Прав е президентът ни.Що не вземе да смени правителството и прокурора и съдиите?.Не може да нарушаваш правото на власт.Това е закон приет за властите.И после имаме външно министерство,което трябва да защити интересите на държавата и народа си,а не само да се правят на активни дето трябва и дето не трябва .Що нашите медии не пишат как се държаха английските фенове тук.Щото сме блюдолизци,затова!

Аз мисля, че след като държавата е принципал на това ведомство и го финансира с пълното си право ще се меси на федерацията по футбол! Извинете ама там го обърнаха на бардак, президента на БФС-то не изтрезнява бе хора, какво е това нещо, това е държавна институция, така, че президентчето да си гледа президенството и да не се изказва за пореден път неподготвен!

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Най-младият висшист в света и е на 9 години

Най-младият притежател на диплома за висше образование в света ще стане Лоран Симонс от Холандия. След няколко месеца му предстои да завърши Техническия университет в Айндховен, съобщава Би Би Си, цитирани от www.vesti.bg. Лоран учи във факултета по електротехника. В университета постъпва преди малко повече от година. Шестгодишната гимназиална програма …

Новини
1
Телевизията на Слави с рекордно евтина реклама

Рекордно ниски рекламни тарифи до края на годината обяви новоизлюпената телевизия на Слави Трифонов „7/8 ТВ“, научи Lupa.bg. Наш екип успя да се добере до тях след дълго издирване, тъй като на официалната страница на кабеларката са обявени само проценти за различни часови слотове и надценки при особени обстоятелства, но …

Новини
Има два варианта за завършване на стадион „Варна“

Директорът на дирекция спорт в Община Варна Кристиан Димитров е в комисията под егидата на министъра на спорта, подписала меморандум между четирите държави (България, Гърция, Румъния и Сърбия) за съвместно домакинство на европейско и световно първенство по футбол (2028-2030 ) година. В интервю за Дарик той говори за два актуални …