Любо Пенев: Футболът ни гние, трябва да се прочисти от недосегаемите

Новини
1

Бъдете сигурни, че ние продължаваме битката. Радваме се, че най-после има размърдване по отношение на управлението на БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ. Но по-добре късно, отколкото никога. Това написа бившият кандидат за президент на БФС – Любослав Пенев във  Фейсбук.

„Преди година и половина ние казахме, че тези хора не могат да управляват българския футбол, че любимата игра е стигнала дъното на дъното, че те нямат стратегия, нито могат да я направят, камо ли да я изпълнят. За съжаление излязохме прави.

Сега когато държавата усети звучния шамар на падението, както спортно, така и духовно, и започна освобождаването на футбола от недосегаемите, дано да има последователност и да стигне до край. Защото там от години гние, на всички нива. Да се надяваме, че ще се търси отговорност за „огромните пари“, както каза премиерът, дадени на БФС. Защото когато държавата дава парите на данъкоплатеца за развитието на футбола, трябва да се знаят целите и как са управлявани средствата за постигането им. Постигнатото го видяхме.

Бяхме свидетели на прекрасния синхрон в работата на Министерството на спорта и БФС, по поведението на Кралев, а от днес не е така. Защо ли?!!!

Трябва добре да се почисти болното място, защото държавата това сме всички ние и сме длъжни на нашите деца. Защото футболът е играта на феновете, защото е социален феномен, защото е в сърцата на милиони българи. А ние не заслужаваме този срам.

Оставаме ваши: Любослав Пенев и Николай Илиев“, се казва в изявлението.

След расисткия скандал и срамната загуба от Англия с 0:6, вчера премиерът Бойко Борисов поиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов. Бившият вратар я подаде няколко часа по-късно, а в петък ще има извънреден Изпълком, пише frognews.bg.

Също така във вчерашния ден, час и половина след като на официалния сайт на БФС излезе съобщение за оставката на Михайлов, ГДБОП нахлу в базата на националния отбор в „Бояна“ с цел спешна проверка, очевидно, продиктувана от назначената лично от премиера Борисов ревизия на футболната централа.

loading...
1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Откриха най-голямата и най-древна конструкция на маите в Мексико

С помощта на дистанционно изследване учени откриха най-голямата и най-древна известна досега конструкция, създадена от цивилизацията на маите – колосална правоъгълна издигната платформа, построена между 1000 г. и 800 г. преди новата ера в щата Табаско, Мексико, съобщава БТА, като цитира Ройтерс. За разлика от пирамидите в градове като Тикал …

Новини
От 10 юни се подновяват полетите между България и Турция

Турция ще поднови полетите си до България от 10 юни, съобщи турският министър на транспорта Адил Караисмаилоглу. По думите му, цитирани от частния телевизионен канал НТВ, през юни постепенно ще започнат полетите до 40 страни, пише БНР. От 10 юни, освен до България, започват полети и до Гърция, Бахрейн, Катар …

Новини
НАП с по-меки правила за запечатване на магазини

Националната агенция за приходите (НАП) актуализира указанието към служителите си за налагане на принудителната административна мярка „запечатване на търговски обект“, пише Стандарт. Кога няма незабавно да се запечатва магазин Липсата на реквизити във фискалните бонове, несъхраняването в търговските обекти на паспорт на касовите апарати или проблеми във връзката при предаване …