Китайските комуналки са като от времето на Хрушчов

Новини
6

източник: pochivka.blitz.bg

Вероятно всеки знае, че обичам да се скитам из обикновените  жилищни квартали в различни градове, които съм посещавал и Хунчун не беше изключение, пише известният блогър Ковал Евгений. Оказа се, че обикновените многоетажни жилищни сгради в Китай са доста мизерни и, посещавайки ги, трудно можеш да си помислиш, че се намиращ в страна, преживяваща икономически бум.

Случайно попаднах на входа на две жилищни сгради в стария град. Самият Хунчун се намира близо до Приморския край и КНДР.

Къщите донякъде напомнят на хрушчовите, въпреки че не бих се изненадал, това всъщност да си е така,  и да са построени по същия проект.

Така изглежда предната част на входа, ако изобщо може да се нарече така. На приземния етаж са пощенските кутии, информационна табела и вестибюл, където оставят велосипедите.

Коридорът между апартаментите. Някои блокове имат два по апартамента на етаж, други четири. Червените панделки на вратите означават, че собствнениците са се заселили тук наскоро. Номерът на етажа е фиксиран по-близо до тавана.

Всички комуникации в къщата са отвън: вода, електричество се намират в общ коридор и влизат оттам в самия апартамент. Всичко изглежда разхвърляно и странно.
За да не замръзват тръбите през зимата, те се обшиват с изолация: гума от пяна и електрическа лента.

Електрическите измервателни уреди са разположени на стълбите, а не в апартаментите, както е в повечето други страни.

Повечето апартаменти не са ремонтирани отдавна и всичко тъне в упадък.

Близо до всеки вход има едноетажни сгради – навеси. Там китайците съхраняват своя боклук.

loading...

В Париж както и навсякъде по света живеят много китайци.
Явно те все още не са разбрали че тяхната страна представлява втората по сила икономика в света.

Господине, нима в нас няма такива, че дори и по-лоши битови условия. А защо в тези постройки да не живеят малцинства и авторът нарочно, точно това е искал да снима. Зависи от политическите му наклонности..

Комунизмът е съставен от Простолюдието от Нисшите слове за, това нямат представа от Интелегенцията, Красота, и Съвършенство . Магарето можели да разбере чистокръвния боен кон, ами това са два различни Свята.

Моля да не се пишат неща от мое име които не съм казал.
Казах само че в Китай БВП на глава от населението е много по нисък в сравнение с този на силно развитите държави.

В китай е в пълна сила е експлоатяцията на народа по ком.5%са свръх богати 25% вързват двата края останалите70% още са в лапите на върлия ком.

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хороскоп за 28 май: Повишение в работата за Девите, успешен ден за Риби

lamqta.com Овен Много благоприятно време за всякакви оригинални инициативи. Най-успешни ще са мероприятията, имащи за цел колективно благо, а не личен успех или постигане на някаква друга индивидуална изгода. За днес смело може да насрочвате и организирате приятелски срещи, някаква презентация, изложба или конференция. Трябва да си помислите, че при …

Новини
Забраняват рекламата на нездравословни храни със закон

Парламентът прие на второ четене новия Закон за храните. С него се забранява рекламата на продукти, чиито съставки не отговарят на изискванията за здравословно хранене. А онлайн търговията с храни за пръв път се регламентира. „Отговорността за безопасността и качеството според етикетирането на всяка храна остава за оператора. Компетентният орган …

Новини
Тренд: Стартова заплата от 1501-2000 лв. е най-желана

Работещите у нас поставят на предни позиции честността, иновативността и креативността на желания от тях работодател, съобщи Евелина Славкова от агенция „Тренд”, представяйки данни за нагласите и очакванията на кандидатите за работа по време на уебинар, организиран от Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ). Размерът на възнаграждението и …