Китайските комуналки са като от времето на Хрушчов

Новини
6

източник: pochivka.blitz.bg

Вероятно всеки знае, че обичам да се скитам из обикновените  жилищни квартали в различни градове, които съм посещавал и Хунчун не беше изключение, пише известният блогър Ковал Евгений. Оказа се, че обикновените многоетажни жилищни сгради в Китай са доста мизерни и, посещавайки ги, трудно можеш да си помислиш, че се намиращ в страна, преживяваща икономически бум.

Случайно попаднах на входа на две жилищни сгради в стария град. Самият Хунчун се намира близо до Приморския край и КНДР.

Къщите донякъде напомнят на хрушчовите, въпреки че не бих се изненадал, това всъщност да си е така,  и да са построени по същия проект.

Така изглежда предната част на входа, ако изобщо може да се нарече така. На приземния етаж са пощенските кутии, информационна табела и вестибюл, където оставят велосипедите.

Коридорът между апартаментите. Някои блокове имат два по апартамента на етаж, други четири. Червените панделки на вратите означават, че собствнениците са се заселили тук наскоро. Номерът на етажа е фиксиран по-близо до тавана.

Всички комуникации в къщата са отвън: вода, електричество се намират в общ коридор и влизат оттам в самия апартамент. Всичко изглежда разхвърляно и странно.
За да не замръзват тръбите през зимата, те се обшиват с изолация: гума от пяна и електрическа лента.

Електрическите измервателни уреди са разположени на стълбите, а не в апартаментите, както е в повечето други страни.

Повечето апартаменти не са ремонтирани отдавна и всичко тъне в упадък.

Близо до всеки вход има едноетажни сгради – навеси. Там китайците съхраняват своя боклук.

loading...

В Париж както и навсякъде по света живеят много китайци.
Явно те все още не са разбрали че тяхната страна представлява втората по сила икономика в света.

Господине, нима в нас няма такива, че дори и по-лоши битови условия. А защо в тези постройки да не живеят малцинства и авторът нарочно, точно това е искал да снима. Зависи от политическите му наклонности..

Комунизмът е съставен от Простолюдието от Нисшите слове за, това нямат представа от Интелегенцията, Красота, и Съвършенство . Магарето можели да разбере чистокръвния боен кон, ами това са два различни Свята.

Моля да не се пишат неща от мое име които не съм казал.
Казах само че в Китай БВП на глава от населението е много по нисък в сравнение с този на силно развитите държави.

В китай е в пълна сила е експлоатяцията на народа по ком.5%са свръх богати 25% вързват двата края останалите70% още са в лапите на върлия ком.

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Най-младият висшист в света и е на 9 години

Най-младият притежател на диплома за висше образование в света ще стане Лоран Симонс от Холандия. След няколко месеца му предстои да завърши Техническия университет в Айндховен, съобщава Би Би Си, цитирани от www.vesti.bg. Лоран учи във факултета по електротехника. В университета постъпва преди малко повече от година. Шестгодишната гимназиална програма …

Новини
1
Телевизията на Слави с рекордно евтина реклама

Рекордно ниски рекламни тарифи до края на годината обяви новоизлюпената телевизия на Слави Трифонов „7/8 ТВ“, научи Lupa.bg. Наш екип успя да се добере до тях след дълго издирване, тъй като на официалната страница на кабеларката са обявени само проценти за различни часови слотове и надценки при особени обстоятелства, но …

Новини
Има два варианта за завършване на стадион „Варна“

Директорът на дирекция спорт в Община Варна Кристиан Димитров е в комисията под егидата на министъра на спорта, подписала меморандум между четирите държави (България, Гърция, Румъния и Сърбия) за съвместно домакинство на европейско и световно първенство по футбол (2028-2030 ) година. В интервю за Дарик той говори за два актуални …